Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Lamborghini / Lamborghini ohranja tradicijo mogočnih V12 motorjev
Lamborghini_direktor (1)

Lamborghini ohranja tradicijo mogočnih V12 motorjev


V intervjuju z direktorjem podjetja Lamborghini je Stefano Domenicali razkril prihodnost značilnih motorjev in njihovo ohranitev v prihajajočih modelih.

, ki je razkril da bo podjetje še naprej razvijalo in izdelovalo vozila opremljena s tradicionalnim V12 motorjem. Kot pravi “ima V12 motor še veliko razvojnega potenciala in si ne smemo privoščiti odkorakati od naše tradicije ter slediti vsem ostalim.” Dodaja: “Seveda moramo razumeti kaj vse avtomobilistični trg zahteva glede emisij in zakonodaje, vendar menim da to ne bo problem.” Večje zastopne avtohiše in velike stranke prosijo podjetje naj se ne dotikajo V12 motorjev (v smislu prenehanja izdelave), zato se bo podjetje še naprej osredotočalo na izpopolnjenje teh znamenitih motorjev.

Lamborghini_direktor (2)

Večina konkurentov te znamenite športne znamke se je že pripravila na prihodnost s hibridnimi primerki z električnim pogonom kot so Ferrari LaFerrari, Porsche 918 ter McLaren z atraktivnim mestnim dirkalcem P1. Lamborghini torej ostaja eden redkih, ki še ni izdelal hibridnega primerka z električnim pomožnim motorjem. “Seveda je hibridni pogon prihodnost zmogljivosti vendar se bo to za Lamborghini zgodilo….postopoma” je dodal. Zastavili so mu tudi neizogibno vprašanje, ali podjetje načrtuje avtonomne sisteme v njihovih vozili, na kar je odgovoril: “Če si lastite Lamborghinija, želite med vožnjo začutiti strast in ljubezen do vožnje in to želimo ohraniti. Kljub temu pa bi nova tehnologija lahko bila pomembna za voznika. Kot naprimer, če ste na dirkališču bi lahko imeli head-up display, ki vam pokaže kako lahko maksimalno izboljšate zmogljivost z uporabo telemetrije, ki jo imamo sedaj.”

Lamborghini_direktor (3)

 

Vir:
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://medicaments-24.com

https://www.profvest.com

topobzor.info