Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Lexus / Lexusov Coupe razburja nemške misli …
lexus (3)

Lexusov Coupe razburja nemške misli …


LC 500 je nov športni coupe (čeprav se Lexus ne strinja s tem opisom), vendar pa vse informacije kažejo na to, da bo resen konkurent BMW 650i in Mercedes Benz S550 Coupe.

Prvič predstavljen v Detroitu v Združenih državah Amerike pred mesecem dni danes že vzbuja strah pri nemških proizvajalcih športnih kupejev (ki jih ni malo).  Motor je značilno postavljen za središčem prednje osi, kolesa so potisnjena čimbolj proti kotom, voznikov sedež pa je postavljen v gravitacijsko središče vozila. Uporabljeni so tudi lahki, vzdržljivi materiali, kot so ogljikova vlakna, magnezij in aluminij – na kratko, vse tehnične specifikacije kažejo na to, da gre za športnega kupeja, ki bo več kot zadovoljivo nadaljeval zgodbo starejšega brata Lexusa LFA.
lexus (9)

Da pa bo LC 500 lahko konkuriral današnjim mišičnjakom, bo potreboval zelo poseben pogonski agregat. Zato bo dobil naravno aspiriran V8 motor, ki proizvede 467 konjskih moči, kar ni malo – ni pa tudi občudovanja vredno veliko. Avto tehta namreč kar dve toni in kljub sofisticirani obliki, namenjeni gladki vožnji skozi zrak pri visoki hitrosti, bi lahko imel kakšnega konjička več. Sedeži izgledajo elegantno, vendar so močno pritrjeni v dno in imajo školjkasto oblazinjenje, da voznik in sovoznik ostaneta na svojem mestu. Da pa tudi vozilo ostane na cesti, poskrbi aktivni zadnji spojler, ki se dvigne ob določeni hitrosti, kot tudi zavore, ki imajo sedaj vsaka šest močnih ploščic za optimalno zaviranje. Pogon je seveda na zadnji dve kolesi, preko 10-stopenjskega avtomatskega menjalnika, ki je veliko lažji, zaradi aluminijastih prestav in pretvornika navora- ki je najlažji in najmanjši v zgodovini podjetja.
2017-Lexus-LC500-1401-876x535

Akumulator je vezan v prtljažnik, čigar dno je narejeno iz kompozita, kar pomaga pri uravnoteženosti vozila 52/48 spredaj/zadaj. Pri oblikovanju opazimo sledi Lexusa LFA, kot tudi serije RC. Sprednji del oblikujejo luči, ki izgledajo zelo vampirsko, reže hladilnika pa so tokrat estetsko oblikovane in v popolnem geometričnem zaporedju. V notranjosti armaturno ploščo deli velika centralna konzola z zaslonom na dotik, števci so, v Lexusovem duhu, nebeško modri.
lexus (14)

Lexus trdi, da bo avto potreboval do 100km/h le 4,5 sekunde. Ker bo imel tudi aktivni izpuh, bo zvok fenomenalen, sodeč po tonih, ki smo jim bili priča pri LFA. Slej ko prej bo nastopila tudi F izvedba vozila, ki pa bo imela pomoč turbine in govorice so, da bo tudi oblika spremenjena. Dodana sta dva turbopolnilnika. Takrat pa se bodo iskreno lahko tresla kolena konkurentom, kot sta BMW M6 ali Mercedes Benz C63. Cena tega kupejčka zaenkrat še ni znana, bo pa verjetno nekje med 80 in 110 tisoč Evri.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
купить аккумулятор a-mega в Украине

http://ry-diplomer.com

http://ukrterminal.kiev.ua