Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / LPP predstavlja Eurban, storitve javnih prevozov na klic
Eurban_Ljubljana (1)

LPP predstavlja Eurban, storitve javnih prevozov na klic


V sklopu Evropskega tedna mobilnosti je Ljubljanski potniški promet sprejel dva ukrepa, s katerima bodo pripomogli k čistemu okolju in ohranjanju kakovosti zraka.

Ljubljanski potniški promet je v petek v središču Ljubljane predstavil dva trajnostna ukrepa, s katerima bodo izboljšali čistost okolja in kakovost zraka. Prvi predstavlja nov prevoz na klic z vozili EURBAN in obsega 20 električnih vozil znamke Volkswagen Golf. Uporaba teh vozil bo enaka uporabi mestnega avtobusa, z edino razliko da je potrebna rezervacija vozila vsaj 2 uri pred dogovorjenim prevozom. V septembru in začetku oktobra bodo vozila sprva testno vozila po trasi proge 26 med Tujim Grmom in Malim Lipoglavom, kasneje pa se bo prevoz razširil preko celotne LPP trase.

Eurban_Ljubljana (3)

Na voznem redu prog bodo označeni tudi časi, kdaj vozijo avtobusi in kdaj je mogoče naročiti prevoz na klic. Direktor Ljubljanskega potniškega prometa Peter Horvat pojasnjuje: “Gre predvsem za ure, ko je izjemno malo potnikov in ni smiselno, da vozi praktično prazen avtobus. Vseeno pa imamo posamezne potnike, ki ob teh urah potrebujejo javni prevoz.” Ti potniki bodo lahko naročili svoj prevoz ob določeni uri in na določeni postaji, vendar vsaj dve uri prej. Cena prevoza bo v tem primeru enaka ceni vožnje z mestnim avtobusom, ki znaša 1,2 evra, voznik pa bo na poti lahko pobral še druge potnike.

Eurban_Ljubljana (4)

Drugi ukrep pa predstavlja izboljšanje mobilnosti kolesarjev na medkrajevnih LPP linijah. Aktivnost so poimenovali “S kolesom na bus”, ki sicer obstoja že nekaj časa vendar le v sklopu mestnega Ljubljanskega potniškega prometa, kjer so kolesarji smeli vstopiti na avtobuse mestnih linij z zložljivimi kolesi. Letos pa LPP uvaja uporabo prikolice, ki nudi možnost prevoza 20 koles in bo namenjena prevozu skupin kolesarjev z avtobusnim prevozom. V voznem redu bodo tudi označeni odhodi avtobusov, ki so opremljeni z omenjenimi držali za kolesa.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.progressive.ua

Узнайте про полезный интернет-сайт , он описывает в статьях про U-GRAN Test System.