Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / Lumma CLR X 6 R: Zverina, osnovana na BMW X6!
lumma-CLR-X-6-R-03

Lumma CLR X 6 R: Zverina, osnovana na BMW X6!


Že drugi primerek brutalneža je nastal na osnovi računalniške upodobitve in le redko se zgodi, da je računalniška upodobitev avtomobila povsem enaka ali zelo podobna končni izvedbi. Novi CLR X 6 R na osnovi BMW X6 je zato vsekakor eden izmed redkih.

Pred dobrim letom in pol je namreč nemško podjetje Lumma na spletu objavilo računalniško . Tako agresivne linije je običajno mogoče videti zgolj in samo v idejnih skicah, ob dejanski izdelavi pa je izdelek veliko bolj “nežnega obraza”. V slednjem primeru pa temu ni tako – nemški predelovalec se je z ostrimi linijami in detajli poskušal kar se da približati upodobitvi in moramo priznati, da mu je to res dobro uspelo.

lumma-CLR-X-6-R-05

Na povsem črno osnovno barvo so bili dodani mnogi dodatki, ki s svojo prisotnostjo na sprednjem in zadnjem odbijaču ter okrog kar štirih različno velikih izpušnih cevi premera 100 in 80 mm naredijo avtomobil še bolj agresivnega izgleda. Precej spremenjena sta sprednji in zadnji odbijač, ki se lahko pohvalita z boljšo aerodinamiko, boljšim hladilnim efektom zaradi povečanih rež za dotok zraka in seveda čudovitim izgledom. Poleg odbijačev pa so športno poudarjeni tudi stranskimi pragovi, ki omogočajo boljšo aerodinamiko in športniku pridajo potrebno vizualno širino.

Za bolj brutalen izgled poskrbijo tudi LED dnevne in luči za meglo, ki v kombinaciji z velikimi zračnimi odprtinami avtomobilu kljub njegovi velikosti dajo potrebno športnost. K temu bistveno prispevajo 22-palčna, lahka, aluminijasta platišča, ki se k celoti podajo še bolj zaradi znižanja vozila, kar skupaj z ekstremno širokimi pnevmatikami avtomobil oskrbuje z impresivnim oprijemom; obutev je namreč širine 295 mm spredaj in 335 mm zadaj.

lumma-CLR-X-6-R-10

Za strah vzbujajoč zvok je nameščen Lummin športni izpušni sistem, ki se, kot že rečeno, zaključi s kar štirimi izpušnimi cevmi iz nerjavečega jekla in vgraviranim logotipom podjetja. Tudi sicer lahko na avtomobilu najdemo tako logo kot podpis, ki da jasno vedeti, kdo je stvaritelj te umetnine. V notranjosti je avtomobil opremljen z aluminijastimi stopalkami, v celotnem vozilu, ljučno s prtljažnim prostorom, pa so po dnu nameščeni črni tepihi z usnjenimi vpenjali.

Za slednji primerek sicer ni znano, kateri motor se skriva pod pokrovom. Za njegovega predhodnika si je podjetje sicer zadalo izboljšati tudi zmogljivost motorja, kar pa jim do takrat še ni uspelo. Tako so uporabili različico BMW X6 50i z že tako fenomenalnim 4,4-litrskim osemvaljnikom, 450 konjskimi močmi in 650 Nm navora, kar zadostuje za odličen “šprint” s časom 4,8 sekunde. Nihče pa se ne bi branil obljubljenih 590 KM in enormnih 850 Nm navora, ki jih je podjetje nameravalo iztisniti iz motorja. Morda pa jim v prihodnosti le uspe dokončati projekt tudi v tej smeri. Kaj točno se skriva v današnjem primerku, pa žal ni znano. Glede na zunanji izgled lahko ugibamo, da je uporabljena športno suverena motorna enota.

Vabljeni k ogledu brutalneža!

Vir:
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
вход в личный кабинет альпари

www.velotime.com.ua

www.adulttorrent.org