Prikaži kategorije
Domov / Novosti / McLaren 650S GT3 pripravljen na vzlet!
mclaren-650S-GT3-01

McLaren 650S GT3 pripravljen na vzlet!


Med novostmi oddelka Mclaren na avtosejmu v Ženevi bo letos prisoten povsem nov 650S GT3, ki je že potrjen dirkalnik za to sezono.

Po lanski sezoni, v kateri je McLaren slavil zmago na prav vseh kontinentih, kjer se je dirk udeležil – Azija, Avstralija, Evropa in Severna Amerika – ima podjetje za sezono 2016 namen rezultate še izboljšati in na mnoge dirke ljučiti karseda veliko njihovih avtomobilov. 650S GT3 je avtomobil, okrog katerega se bo letos vrtelo vse in ki so ga Angleži pripravili za švicarski festival. Ob predstavitvi dirkalnika pa je McLaren uradno najavil tudi ekipo in voznike za sezono 2016. Ti so Rob Bell in Alvaro Parente, dodatna voznika pa Come Ledogar in Colin Thompson.

mclaren-650S-GT3-04

Vrnimo se k bolj zanimivi stvari – dirkalniku. McLaren 650S GT3 že ob prvem pogledu dobro nakaže svoj primarni namen: dirkanje. Aerodinamični paket je pravzaprav zelo ekstremen in ljučuje vse od sprednjega spojlerja, mnogih zračnih odprtin, ki so nameščene po celotni površini avtomobila, pa vse do ogromnega zadnjega prilagodljivega spojlerja na zadku dirkalnika. Prav vse komponente so zaradi nižje mase narejene iz ogljikovih vlaken. Tudi v notranjosti je dirkalnik zelo okrnjen; nameščen ima školjkast delež s 6-točkovnim varnostnim pasom, odstranljiv volanski obroč, varnostni kletko, gasilni aparat in dodatne kontrolne gumbe. Avtomobilu je za hrambo goriva na voljo tank v velikosti nekaj manj kot 125 litrov, ki si jih 3,8-litrski bi-turbo osemvaljnik z veseljem privošči. Zaradi omejitev dirke dirkalnik namesto 650 konjskih moči sedaj premore nekoliko manj moči.

Oglejte si fotografije mogočnega dirkalnika.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
детальнее на сайте

Велосипед Ardis

http://www.etalon.com.ua