Prikaži kategorije
Domov / Novice / Mercedes-AMG GLE 63 z V8 motorjem bo tekmoval z BMW X5 M
AVTOBLOG-2019-Mercedes-GLE-1 (1)

Mercedes-AMG GLE 63 z V8 motorjem bo tekmoval z BMW X5 M


Mercedes-Benz v sodelovanju z hišnim ”performance” oddelkom AMG pripravlja zmogljivo različico nove generacije modela GLE 63 z manjšim V8 motorjem, ki naj bi bil trn v peti BMW X5 M modelu.

Mercedesovi inženirji poleg nove generacije modela GLE 63, testirajo tudi močnejšo izvedenko, ki naj bi se kosala z modelom BMW X5 M. Kot poroča Autocar, naj bi najmočnejša različica športnega terenca pod pokrovom motorjem imela vgrajen 4,0-litrski V8 motor z dvema turbinskima polnilnikoma, zaenkrat o moči še ni nobenih podrobnosti.

AVTOBLOG-2019-Mercedes-GLE-1 (3)

Enak motor v modeli AMG GT R razvije 585 ”konjev” in 700 nevtonmetrov navora, kar športnemu kupeju omogoča pospešek do stotice v 3,6 sekunde, pospešuje pa vse do 318 kilometrov na uro, vnovem E63 S pa ta motor razvije 605 ”konjev” in 850 nevtonmetrov navora.

AVTOBLOG-2019-Mercedes-GLE-1 (2)

Novi motor, ki bo nadomestil večji, 5,5-litrski V8, pa ne bo pa le močnejši, temveč tudi bolj varčen z manjšo porabo goriva in čistejši z nižjimi izpusti emisij.  Med drugimi izboljšavami najdemo tudi, aerodinamične dodatke, naprednejše vzmetenje, večje zavore in spremembe v notranjosti.

AVTOBLOG-2019-Mercedes-GLE-1 (5)

Mercedes-Benz naj bi novega GLE razkril leta 2018, AMG različica pa naj bi mu kmalu sledila. Pripravljajo tudi GLE Coupe, ki bo nadaljeval tekmo s BMW X6 modelom. 

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
http://pills24.com.ua

www.topobzor.info

www.best-cooler.reviews/