Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes AMG GT R bo udarec pod pas Porscheju GT3 RS!
AMG_GT_R (3)

Mercedes AMG GT R bo udarec pod pas Porscheju GT3 RS!


Strokovnjaki pri AMG-ju načrtujejo produkcijo še bolj surovo-športne izvedbe GT vozila s skoraj 600 konjskimi močmi!

Mercedes si bo tokrat sposodil naziv GT R za produkcijo še bolj športne izvedbe AMG GT-ja. Nov dvosed bo izdelan na enaki produkcijski liniji kot GT in GT S v Mercedesovi tovarni v Sindelfignu in bo predstavljen junija na Goodwood Festivalu hitrosti. To je tudi tretji od petih načrtovanih izvedb GT-ja in tudi najagresivnejši od trenutnih treh. Skupaj z ojačanim podvozjem, kot ga najdemo na dirkalniku GT3, ter dodelanim V8 motorjem, ki zdaj proizvede 570 konjskih moči, bo resen konkurent sosednjemu Porscheju GT3 RS. Motor je le eden od razlogov za to, med drugim bo tudi s težo 1520 kg zdaj le še 100 kg težji od manjšega in manj močnega Porscheja.

AMG_GT_R (1)

Za dirkalni del vozila bo GT R prejel še dodatne aerodinamične spremembe, ki bodo izboljšale pretok zraka preko sprednjega dela, pa tudi nudile več zračnega pritiska navzdol, ki bo deloval za boljšo stabilnost vozila in višjo hitrost skozi zavoje. Prejel bo tudi nov sprednji odbijač z izrazito spodnjo režo, ki reže skozi zrak, ter večjo sredinsko režo za zrak, kot tudi spremenjenimi sekundarnimi stranskimi odprtinami. Ti sta povezani s širšimi zadnjimi krilci in zadnjim spojlerjem za optimalen pretok zraka. Dodan pa je tudi nov zadnji odbijač, pod katerim bo sredinsko postavljen heksagonalno oblikovan izpuh in na vsaki strani visok difuzor.

AMG_GT_R (10)

Predstavljen bo letos poleti, v prodajo pa naj bi prav tako prišel že letos. Vendar pa to ne bo zadnji udarec serije GT, saj podjetje že načrtuje še močnejšo izvedbo GT Black Series za naslednje leto ter GT Roadster za leto 2018.

Vir: Autocar
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.pills24.com.ua

https://gepatite.com

https://topobzor.info