Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes-AMG: Na Vranskem je spet grmelo!
mercedes-benz-amg-vransko-2016 (52)

Mercedes-AMG: Na Vranskem je spet grmelo!


Včerajšnji dan je bil na Vranskem ponovno v znamenju mogočne kratice AMG. No, slednje je bilo le del imenitnega dogodka, ki ga je Mercedes-Benz Slovenija pripravil v sodelovanju z Mercedes-Benz Star Experience Road Show. Bilo je ODLIČNO!

Mercedes se je s svojim včerajšnjim dogodkom resnično izkazal. Road Show, ki so ga za novinarje organizirali včeraj je bil najboljši in najbolj dovršen njihov dogodek na Vranskem do sedaj. Resnično je vse potekalo brez zapletov, tekoče in profesionalno.

Ob 9h zjutraj smo se zbrali pred centrom varne vožnje AMZS na Vranskem, kjer smo se registrirali. Po kavi ter prigrizku je sledila kratka predstavitev programa, in že v naslednjih nekaj minutah smo se v petih skupinah odpravili vsak na svojo postojanko. Sam sem bil najprej deležen polurne panoramske vožnje v okolici Vranskega. Med raznoliko paleto vozil sem v štirih menjavah preizkusil kar štiri različna Mercedesova vozila; razred E 350e (hibrid), razred S 500 Cabrio, razred V 250d in razred S 500 Coupe.

mercedes-benz-amg-vransko-2016 (69)

Iskreno povedano so me navdušila prav vsa štiri vozila, saj so bila dovolj poskočna, kar se od močnih različic, kot so bile če-te vsekakor spodobi. Najbolj je seveda izstopal razred V, ki ni dohajal spredaj vozečih nizkih vozil, vendar je v primerjavi s prejšnjo generacijo občutno napredoval in me tako vseeno navdušil. Med ostalimi tremi me je s svojo lahkotnostjo, čudovitim zvokom, agilnostjo in osupljivim pospeševanjem najbolj navdušil C 500 Coupe.

Nadaljevali smo pri novem razredu E in njegovih pametnih sistemih. Mercedesov strokovnjak iz Nemčije nam je nazorno pokazal kako sistemi delujejo v praksi brez posredovanja voznika. Avtomobil se je pred oviro samodejno povsem ustavil kljub voznikovi nogi na plinu, ob ljučenem tempomatu je nežno zmanjšal hitrost in se ustavil, bral je znake ter samodejno zmanjševal in večal hitrost, samodejno je zaznal parkirišče in brez posredovanja voznika parkiral vozilo (potrebno ni niti pretikanje med D in R – vzvratno). Nemški inženiring je v razredu E resnično na nivoju, ki ga drugi avtomobilski proizvajalci zaenkrat še niso dosegli.

mercedes-benz-amg-vransko-2016 (44)

Naslednja postaja je bila spolzka podlaga z vodnimi ovirami in premično ploščadjo, ki povzroči prekrmarjenje. Tu smo testirali sistem ESP, ki je pomagal rešiti situacijo zdrsa, sami pa smo morali čimbolj optimalno odreagirati, rešiti vozilo pred obratom in se izogniti vodnim oviram.

Čakala nas je še zadnja in najbolj vznemerljiva in težko pričakovana postaja. Vožnja z AMG vozili po stezi. Flota AMG vozil je bila tu zares impresivna, saj so pri Mercedesu za nas pripravili naslednje modele: AMG GT, AMG GT S, A45 AMG, C43 AMG Coupe, C43 AMG in SLC43 AMG. Spremni vozili sta bili še CLA45 AMG in C63 S AMG. Sam sem zapeljal dve zanimivi vozili; A45 AMG in C43 AMG Coupe. Priznati moram, da me je bolj navdušil mali razred A, saj je bolj športno naravnan. Trdo podvozje in kratka zasnova omogočata neverjetne vozne lastnosti, 381 konjski motor in štirikolesni pogon pa delata čudeže na dirkališču.

mercedes-benz-amg-vransko-2016 (54)

Razred C se mi je tako po razred A zdel neverjetno mehak in manj primeren za dirkališče. Sem se pa imel čast peljati tudi z AMG GT S in SLC43 AMG, ki sta vsekakor neverjetno dovršeni športni in uživaški vozili. Verjetno ni potrebno omenjati, da je med vsemi največ zanimanja požel najboljši in najbolj redek primerek; AMG GT S. Po vožnji z njim še toliko bolj razumem zakaj je tako popularen športen avtomobil. Za boljšo predstavo o našem druženju z AMG vozili si oglejte kratek a nazoren posnetek.

Poleg vsega omenjenega smo bili novinarji deležni tudi prav posebne družbe, ki je bila prikrito tudi nam na ogled. Predpremierno se nam je predstavil novi GLC Coupe, prvič na slovenskih tleh pa je bilo mogoče videti tudi razred C Cabrio.

mercedes-benz-amg-vransko-2016 (62)

Mercedes je ob koncu poskrbel tudi za naše brbončice in nas razvajal z okusno hrano ob kateri smo z veseljem pokramljali o neverjetni izkušnji, ki smo je bili deležni.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
http://www.profvest.com

у нас 220km.net