Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes-Benz bo model SLK nadomestil z novim SLC
mercedes-slc-10

Mercedes-Benz bo model SLK nadomestil z novim SLC


Na prvi pogled deluje novi SLC kot prenova starega SLK… in to tudi je. Z novimi prepoznavnimi oblikovnimi linijami, ki jih na vseh novih modelih uporablja Mercedes, pa je novi roadster dobil še novo ime – Mercedes-Benz SLC.

Mercedesov dvosed  sledi novemu poimenovanju znamke in zato je bivši SLK s prenovo prejel ime SLC. Tako se uvršča v pred kratkim prenovljen razred SL, hkrati pa je možno opaziti podobnost z razredom C in GLC v kategoriji SUV.

Torej, kaj je novega? Dvosed SLC je prejel ostrejše sprednje luči z opcijsko inteligentno LED tehnologijo, bolj športen celoten sprednji del in puščičast nos. Mercedes trdi, da je avtomobil izboljšan tudi na nivoju same vožnje in vodljivosti, kar ponuja najnovejša generacija tehnologije Dynamic Select, ki omogoča vozniku, da nadzira elektronsko vzmetenje, odzivnost in povratne informacije krmilnega sistema in odzivnost stopalke za plin.

mercedes-slc-12

Najšibkejši v ponudbi bo SLC 180 z 1,6-litrskim motorjem z izhodno močjo 156 konjskih moči in povprečno porabo 5,6l/100km. SLC 200 in 300 bosta imela nameščen štirivaljni bencinski motor prostornine 2,0 litrov in bosta razvila 184 oz. 245 konjskih moči, medtem ko bo dizelski agregat z oznako 250d uporabljal 2,1-litrski motor z 204 konjskimi močmi.

Tisti bolj varčno naravnani bodo tako raje posegli po različici 250d, ki se lahko pohvali s povprečno porabo 3,6l/100km in hkrati do stotice še vedno dospe v relativno skromnih 6,6 sekundah. Za primerjavo, SLC 200 potrebuje do 100 km/h 6,9 sekunde.

mercedes-slc-13

V vrhu ponudbe bo seveda SLC 43 AMG s 367 konjskimi močmi, ki jih bo razvil twin-turbo V6 in se lahko izstreli od 0 do 100 km/h v 4,7 sekunde. Tako je SLC 43 AMG nadomestil “zastarelega” SLK 55 AMG, ki je uporabljal rohneči V8; le-tega bodo ljubitelji zares pogrešali.

SLC AMG je nekoliko nežnejših linij, kot so sicer običajne za AMG modele, usmerjen je v bolj udobno vožnjo ter je bolj ekološko ozaveščen, saj porabi v povprečju le 6,5 l/100km.

Med opazne spremembe spada še zložljiva streha, ki se jo lahko upravlja do hitrosti 40 km/h, izboljšan in praktično bolj uporaben prtljažni prostor ter posodobljen infotainment sistem.

Cene zaenkrat še niso znane in bodo objavljene v prvi polovici prihodnjega leta.

Zaenkrat pa vam lahko ponudimo nekaj fotografij in videoposnetek novega dvosedežnega kabrioleta.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


Komentiranje je zaključeno.

AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
http://pharmacy24.com.ua

http://salon-svadebny.com.ua