Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes-Benz kmalu z močnejšo različico AMG GT R!
mercedes-amg-gt-s-17

Mercedes-Benz kmalu z močnejšo različico AMG GT R!


Mercedes nas je navdušil z modelom AMG GT, ki mu je sledil močnejši AMG GT S. Kaj torej sledi slednjima dvema? Še močnejši in med vozniki bolj zaželen AMG GT R, seveda!

Po besedah spletne strani Motor Trend bo osnovnemu AMG GT in njegovi športnejši verziji AMG GT S konec leta 2016 sledil še bolj “nabildan” AMG GT R. Seveda se glede imena še vedno porajajo vprašanja, saj bi novinec ob takem poimenovanju nosil ime kot njegov tekmec – Nissan GT-R. Z uporabo njihovih najmočnejših treh črk pa se morda pri Nissanu ne bodo povsem strinjali, čeprav je posojanje kratic postala danes že vsakdanja praksa. Kratico GTS, uporabljeno prav tako na AMG GT, si tako naprimer delijo Mercedes, BMW, Porsche in Dodge. Kakorkoli že, ne glede na končno poimenovanje bo AMG GT R prisoten v ponudbi Mercedesovih najmočnejših vozil.

mercedes-amg-gt-s-22

Pričakovati je, da bo prihajajoča, najvišje uvrščena različica modela AMG GT, razvila več moči kot že obstoječi dve. Trenutno najmočnejši AMG GT S s 4,0-litrskim twin-turbo osemvaljnikom, ki razvije 510 konjskih moči, že sedaj navduši z impresivnimi voznimi lastnostmi in pospeškom, ki do stotice znaša le 3,8 sekunde.  Prav tako bo prišlek deležen posodobitev, kot so štirikolesni krmilni sistem za izboljšano vozno dinamiko v zavojih in izboljšano stabilnost pri visokih hitrostih (sistem, uporabljen pri Porsche 911 GT3 in Ferrari F12 TdF), prilagodljivi vretenasti blažilniki podvozja ter aktivni aerodinamični elementi.

Nadgrajeno bo tudi podvozje, zavore in notranjost, ki bo na voljo v dodatnem paketu opreme ob uradni predstavitvi avtomobila v roku približno enega leta.

mercedes-amg-gt-s-26

Motor Trend istočasno poroča, da se Mercedes-Benz poleg AMG GT R že ukvarja tudi z novim AMG E63, osnovanim na zdajšnji W213 generaciji E klase. Nova super limuzina bo izgubila na teži zaradi menjave starega, 5,5-litrskega twin-turbo V8 z novim, manjšim 4,0-litrskim. Prejel bo tudi najnovejši 9-stopenjski dvosklopčni samodejni menjalnik in bolj prilagodljiv štirikolesni pogon, ki bo nadomestil zdajšnjega, zmožnega razporejati navor med sprednjo in zadnjo osjo v ne povsem idealnem razmerju 33/67.

Oba prišleka sta več kot dobrodošla in se ju že veselimo!

Ker pa fotografij novega AMG GT R žal še ni na svetovnem spletu, vas vabimo, da si v spodnji galeriji ogledate njegovega, za odtenek šibkejšega predhodnika, ki je po mnenju mnogih eden najboljših in najlepših Mercedesovih športnih AMG avtomobilov.

Vir:
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.avtopoliv-gazonov.kiev.ua

http://pills24.com.ua

https://vanco.com.ua