Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes-Benz predstavlja poltovornjak imenovan razred X
Mercedes-Benz-Razred-X (14)

Mercedes-Benz predstavlja poltovornjak imenovan razred X


Dočakali smo prihod prvega serijskega poltovornjaka, podjetja Mercedes-Benz. Predstavljen je bil na Švedskem in je osnovan na enaki platformi kot Nissan Navara.

Prihodnje leto bo Mercedes-Benz dodal še enega člana v pestro ponudbo vozil. Včeraj je bil prvič predstavljen na Švedskem in je trenutno še konceptno vozilo z oznako “Razred X“. Gre za novega poltovornjaka, ki bo osnovan na enaki platformi kot jo uporablja zaveza Renault-Nissan za svoja primerka Alaskan-Navara. Razred X pa za razliko od vrstnikov izgledal veliko bolj prestižnejši z elegantnimi sprednjimi žarometi in mehkimi a vseeno mogočnimi linijami. Prestižno zunanjost pa spremlja tudi bogato opremljena notranjost.

Mercedes-Benz-Razred-X (10)

Oblikovni elementi kot so okrogle ventilacijske reže in sredinsko postavljen in dvignjen info-zabavni sistem spominjajo na trenutne modele terenskih in običajnih mestnih vozil Mercedes-Benz. Celotna oblika vozila namiguje na bolj prestižno funkcijo vozila, kot resnično trdo-delovno. Mercedes je tudi oznanil da bo vozilo opremljeno s povezanimi aplikacijami, ki omogočijo lastniku sledenje trenutne lokacije vozila in prenos navigacijskih podatkov preko pametnega telefona. Produkcijski razred X bo nudil tudi sodobne pomožne sisteme z uporabo kamer in senzorjev, ter radarja in ultrazvočnih senzorjev.

Mercedes-Benz-Razred-X (11)

Trenutno podrobni tehnični podatki še niso popolnoma znani, vendar pa vemo, da bo najmočnejši razred X opremljen z V6 dizelskim motorjem in 4Matic pogonom na vsa štiri kolesa. Vozilo bo uradno prispelo na trg v drugi polovici prihodnjega leta in bo na voljo v Evropi, Avstraliji in Južni Afriki, ter posledično tudi Južni Ameriki, vendar pa trenutnih načrtov za prihod v ZDA, nimajo.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
http://pills24.com.ua

www.progressive.ua

https://progressive.ua