Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes-Benz X: Za rezervacijo na voljo prestižni pickup!
mercedesbenz-pickup-avtoblog-xrazred-x-prestiž

Mercedes-Benz X: Za rezervacijo na voljo prestižni pickup!


Mercedes Benz je v zadnjih dnevih odprl rezervacije za njihovega prvega pickupa, imenovanega X. Novi prestižni pickup razreda X bo tako na voljo vsem prebivalcem Združenega kraljestva s predplačilom.

Osnovan bo na platformi Nissanove Navare, vendar pa bo Mercedes začinil njegovo notranjost z eskluzivnimi in prestižnimi značilnostmi, ki sovpadajo s filozofijo in tradicijo znamke. Na ceste bo zapeljal proti koncu leta, nekateri pa si ga lahko zagotovijo s predplačilom v višini 1.000 britanskih funtov.

mercedesbenz-pickup-avtoblog-xrazred-x-prestiž (5)

Steve Bridge, direktor znamke Mercedes Benz gospodarskih vozil Združenega kraljestva je povedal, da so presenečeni nad potencialnimi kupci novega X razreda, kljub temu, da še ni bil uradno razkrit.
Novost je tudi ta, da si ga kupci lahko zagotovijo na spletni strani, izdelan bo pa v Argentini za Latinsko Ameriko in v Španiji za evropski trg. Poganjal ga bo šestvaljni dizelski motor, moč bo pa na kolesa prenašal s šitirkolesnim pogon 4Matic z elektronskim sistemom za oprijem. Na voljo bodo tudi redukcijske prestave in dva preklopa za diferencial. Njegova največja obremenitev bo presegala 1100 kilogramov, vlekel pa bo lahko prikolice težke do 3 ton in pol.

Trg pickupov na Avstralskem trgu znaša 14,1 odstotkov vseh prodanih vozil, medtem kot 11,6 odstotkov v Argentini in 5 odstotkov v Braziliji. V Nemčiji in Združenem Kraljestvu znaša le 1,3 oziroma 0,5 odstotka, vendar pa povpraševanje po njih stabilno narašča. Vseh 80 odstotkov prodanih pickupov pripada Nissanu, zatorej se je Mercedes pametno odločil za svojega partnerja.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. Primoz says:

    Glede na to da mercedes sodeluje ze z renaultom. Reno in Nisan sta pa itak ze v navezi ni nekako presenetljivo da se je odlocil za Nissana. Vprasanje ce je sploh imel drugo opcijo za partnerja.

AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
http://220km.com.ua

винстрол

best-cooler.reviews/