Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes optimistično proti vrhu v premium razredu
MB - letna konferenca

Mercedes optimistično proti vrhu v premium razredu


Mercedes-Benz je v lanskem letu dosegel izjemen dosežek, saj je v svetovnem merilu med premium znamkami postal številka 1. S takim tempom in delom želijo nadaljevati tudi v tem letu, pri tem pa bodo vsekakor pomagali novi, zanimivi avtomobili.

V minulem letu je Mercedes-Benz predstavil zanimive novosti. Med slednje spadajo limuzinski in karavanski razred E, prenovljena roadsterja SL in SLC (nekdanji SLK), prenovljena družina razreda C, novi različici C Coupe in C Cabrio, prenovljeni CLA ter GLC Coupe.

Po trdem delu je podjetju Mercedes -Benz uspelo doseči odlične rezultate, saj so celostno gledano prodali za kar 52 odstotkov več kot pred štirimi leti. Leta 2013 so prodali 822 osebnih vozil, 599 rablejnih vozil in 269 tovornih vozil, v letu 2016 pa je bila skupna številka za 52 odstotkov večja in je bilo tako prodanih 1177 osebnih vozil, 1018 rabljenih vozil in 382 tovornih vozil. Občutno se je povečala prodaja osebnih vozil, ki se je zrasla za kar 10,6 odstotka, seveda pa je bil tudi pri znamki Mercedes-Benz opazen trend rasti SUV vozil, ki je imel v teh štirih letih največji porast.

MB - letna konferenca (3)

Najbolj prodajani modeli znamke Mercedes-Benz v letu 2016 so bili; na prvem mestu razred B, na drugem mestu razred C in na tretjem mestu presenetljivo razred V. Prav slednji je bil v zadnjem letu deležen velike rasti. V svetu se je kot najbolj prodajan model izkazal razred C.

Mercedes-Benz Slovenija je v letu 2016 izpeljal tudi tri večje projekte. Uvedli so , kjer si kupci lahko sestavijo avtomobil po svojih željah in z dobljeno kodo svojo konfiguracijo pošljejo prodajalcu, ki pripravi potrebno gradivo za srečanje s stranko. Odprli so tudi nov prodajni center v Celju in tako boljše pokrili štajersko regijo, uvedli pa so tudi nov informacijski sistem Automaster.

Kaj pri Mercedesu napovedujejo za prihodnost?

Slediti želijo svoji viziji “Road to No.1 – Najboljše ali nič” s katero želijo dati poudarek predvsem na premium izkušnjo, ki jo stranke doživijo v povezavi z znamko Mercedes-Benz. Številke niso bistvenega pomena, saj delajo predvsem po vodilu zadovoljstva strank. Kar se tiče novih modelov nas v tem letu čaka naslednje:

  • razred E Coupe in E All Terrain (predstavljena marca 2017),
  • razred E Cabrio,
  • prenovljeni GLA (predstavljen aprila 2017),
  • prenova razreda S (predstavljen junija 2017, nov model pričakujemo v letu 2019),
  • AMG GT-R,
  • AMG GT C Roadster,
  • električni Smart Fortwo cabrio, Fortwo, Forfour (predstavljen marca 2017).

Mercedes-Benz se seveda že ozira na prihodnost kar glede na trenutni trend obeta veliko električnih vozil. Med prvimi električnimi SUV vozili bi lahko v letu 2019 na ceste zapeljal Mercedes-Benz EQ, ki je vozilo prihodnosti v pravem pomenu besede. Mercedes se pri vozilih prihodnosti sicer osredotoča na pomembno strategijo, ki so jo poimenovali CASE. Connected (odlična povezljivost), Autonomous (avtonomna vožnja), Shared (fleksibilna uporaba) in Electric (električni pogon).

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://progressive.ua