Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes pripravlja športnega AMG A40 za boj z Audi S3
AVTOBLOG-amg-a40-a45-mercedes (3)

Mercedes pripravlja športnega AMG A40 za boj z Audi S3


V četrti generaciji razreda A lahko pričakujemo tudi nekoliko manj ”športno” različico imenovano A40 AMG, ki bi se znala uvrstiti tik pod A45 AMG različico.

Mercedes novo generacijo razreda A testira že kar nekaj časa, danes pa je bil med testiranjem opažen morebitni  A40 AMG, ki bi se v modelni paleti znal uvrstiti tik pod A45 AMG različico.

Med testiranjem je bil opažen v severni Evropi, kljub temu, da gre za močno ”zakamufliran” testni primerek, pa lahko vidimo večje reže za zajem zraka na sprednjem odbijaču, in pa večje zavore, ki namigujejo na bolj športno začinjeno različico. Testni primerek ima sicer le dva izpuha, fotograf, ki ga je ujel med testiranjem pa pravi, da je imel precej bolj globok zvok med pospeševanjem kot ostali testni primerki, ki jih je opazil.

AVTOBLOG-amg-a40-a45-mercedes (2)

Glede na to, da je omenjeni testni primerek sledil konvoju AMG vozil, je prav zagotovo AMG različica. Ni nujno, da bo to naslednik modela A45 AMG, verjetno bo le nekoliko manj ”športna” različica.

AVTOBLOG-amg-a40-a45-mercedes (4)

Vkolikor so govorice prave, bo A40 AMG neposredno tekmoval z Audijem S3, poganjal ga bo pa 2,0-litrsi štirivaljni prisilno polnjeni  bencinski motor, ki bo razvil okrog 350 konjskih moči. Serijsko lahko pričakujemo tudi napredni štirikolesni pogon.

Kot vsa vozila A razreda, bo tudi A40 AMG osnovan na sedaj že dodobobra znani MFA2 platformi, ki bo lažja in večja kot trenutna.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
http://220km.net

www.best-cooler.reviews/best-marine-cooler-reviews/

https://aboutviagra.info