Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes Project 1:motor bo zdržal le 50 tisoč kilometrov
Avtoblog-Mercedes-ProjectOne (3)

Mercedes Project 1:motor bo zdržal le 50 tisoč kilometrov


Po 50 tisoč kilometrih naj bi Mercedesov 2,25 milijona € vreden ‘Project One’ potreboval popolno obnovo motorja.

Na letošnjem ženevskem avtomobilskem salonu, je Aston Martin predstavil radikalnega Valkyrie, na njegovega glavnega tekmeca v obliki mogočnega Mercedesa Project One, pa bomo morali počakati še do septembra, ko naj bi bil slednji predstavljen na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Čeprav je do razkritja še pol leta, vseeno vemo že kar nekaj tehničnih podatkov. Proizvedenih bo recimo le 275 avtomobilov, od katerih bo vsak stal okoli 2,25 milijona €. Srce avtomobila bo 1,6 litrski turbo motor, vzet iz dirkalnika formule 1, ki se vrti do neverjetnih 11.000 obratov na minuto in proizvede vsaj 1000 konjskih moči.

Avtoblog-Mercedes-ProjectOne (4)
Vse električne komponente so ravno tako pridobljene iz tehnologije uporabljene v formuli 1, ljučno z dvema električnima motorjema, ki pošiljata moč še na prvi dve kolesi. Seveda je vsa ta tehnika zelo zanimiva in napredna, pa vendar implikacija dirkalne tehnologije iz formule 1 v cestni avtomobil pomeni neizbežno sklepanje kompromisov. Vodja AMG oddelka Tobias Moers je razkril, da bo motor zaradi neverjetne moči in majhne prostornine zdržal le okoli 50 tisoč kilometrov, preden bo potreben velik poseg vanj. “To je življenjska doba motorja, potem pa zamenjamo glavne komponente tako, kot pri dirkalnikih. Razlika je le, da ne potrebujete celotnega F1 moštva samo za zagon avtomobila, ali posebnega goriva. Enostavno pritisnete gumb in avtomobil se zažene” je še dejal.

Halbes Jahrhundert Driving Performance
Po drugi strani,  je zelo malo verjetno, da se bo katerikoli od teh 275 primerkov kadarkoli približal 50 tisočim kilometrov, saj to ni avtomobil zasnovan za vsakodnevno uporabo. Tobias je zagotovil, da je 1,6 litrski motor zagotovo 100% iz dirkalnika formule ena. Seveda je bilo potrebno kar nekaj modifikacij, da bo avtomobil sploh lahko zapeljal na cesto. Zaradi emisij je potrebno zmanjšati kompresijsko razmerje, ročična gred in glava motorja pa sta iz litega železa. Seveda je potrebno tudi prilagoditi injektorje, saj prosti tek formule ena ni na 1200 vrtljajih na minuto ampak na dosti večjih štiri tisočih. Zaenkrat ni še nobenih uradnih fotografij, zato so zaenkrat ‘renderji’ Jana Peiserta še najbližje končnemu produktu, pričakujemo pa postopne razkrite fotografije v prihajajočih tednih oziroma mesecih.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
steroid-pharm.com

https://adulttorrent.org

кошелек perfect money