Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes želi konkurirati podznamki BMW i
mercedes-vs-bmw-i (26)

Mercedes želi konkurirati podznamki BMW i


Tudi Mercedes-Benz želi uspeti na trgu električnih in hibridnih vozil, kot je to uspelo BMW i oddelku. Izbral pa je povsem drugačen pristop. Mu bo uspelo?

Mercedes ima za seboj dolgo in uspešno zgodovino, pohvali pa se lahko celo kot proizvajalec avtomobilov, ki je v prodajo prvi ponudil bencinsko gnan avtomobil. BMW, njegov močni konkurent, pa se ne da in skrbi za nenehno konkuriranje. BMW trenutno občutno vodi na področju električnih in hibridnih vozil, ki jih je uvedel s svojo podznamko BMW i. Le ta so namreč varčna in hkrati zabavna, sploh, ko je govora o športnem hibridu i8.

bmw-i8

In kot večina avtomobilskih proizvajalcev je tudi Mercedes-Benz tokrat “prisiljen” vstopiti v varčne vode, ki jih zahteva stroga zakonodaja.

Ola Kallenius, vodja prodaje pri Mercedesu, je povedal, da je konkurenca BMW i možna, vendar trenutno še ni v središču njihove pozornosti. Njihov glavni cilj je avtomobil brez emisij in velika investicija v samovozeča vozila. Poleg slednjega pa do konca prihodnjega leta napovedujejo kar 10 priključnih hibridov, s čimer bodo gotovo med vodilnimi luksuznimi avtomobilskimi proizvajalci. Med številnimi modeli imajo namreč sedaj veliko izbire za izbor modelov za priključne hibride.

mercedes-vs-bmw-i (18)

Zaenkrat ima Mercedes v ponudbi le modele C350e, GLE550e in S550e. Do konca tega leta naj bi iz Daimlerjeve tovarne prišli na trg še trije novi modeli, med njimi elektrificiran razred B in dva električna Smarta. V bližnji prihodnosti bodo predstavili tudi GLC na pogon vodikovih celic.

Mercedes želi torej slediti BMW-jevi strategiji, a z nekoliko manj “pompoznim” in futurističnim pristopom. Če bo njihova strategija uspešna, pa bomo videli v prihodnjih mesecih.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
http://medicaments-24.net

www.etalon.com.ua

узнать больше chemtest.com.ua