Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedesov naslednik modela CLS s hibridnim AMG pogonom
avtoblog-mercedes-benz-cls-amg-gt-concept-2018 (4)

Mercedesov naslednik modela CLS s hibridnim AMG pogonom


Glede na zadnje informacije naj bi bil v naslednji generaciji modela Mercedes-Benz CLS, prvič uporabljen hibriden AMG motor.

Motoring je izdal, da naj bi bil pogonski sklop pod kodnim imenom ’53’ sestavljen iz 3.0 litrskega vrstnega šestvaljnika, kateremu bo pomagal še relativno majhen elektromotor. Sam agregat naj bi proizvajal okoli 430 konjskih moči, elektromotor pa naj bi mu ‘asistiral’ z dodatnimi 70 konjskimi močmi, kar bi skupno moč celotnega pogonskega sklopa dvignilo na okroglih 500 konjskih moči.

avtoblog-mercedes-benz-cls-amg-gt-concept-2018 (1)

Takoj opazimo, da je ta številka mnogo manjša od 585 konjskih moči kot jih trenutno proizvaja CLS63 S, vendar naj ta pogonski sklop ne bi bil namenjen najmočnejšim AMG različicam z običajnimi oznakami 63 AMG. Namesto tega, bi se lahko uporabil v novi AMG niši šibkejših, manj agresivnih AMG modelov z oznakami C43, GLC43 in E43, debitiral pa naj bi ravno v nasledniku modela CLS.

AVTOBLOG-MercedesCLS (7)

 

Pogonski sklop naj bi bil uradno prvič predstavljen javnosti na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, ki se bo odvijal v novembru, glede na različne vire, pa naj bi bil predstavljen v različici z novo oznako CLS53 AMG. Ta model se bo seveda uvrščal pod CLS63, ki bo zagotovo uporabljal 4.0 litrski twin turbo V8 motor, ki ga že poznamo iz modela E63 kjer proizvaja 563 konjskih moči in 750 Nm navora, v različici S pa so te številke še večje.

Po CLS-ovem debiju naj bi ta pogonski sklop našel svojo pot tudi v širok nabor ostalih modelov, od razreda C coupe do ‘terenskega’ modela GLS.

 

AVTOBLOG-MercedesCLS (4)

Fotograf: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
steroid-pharm.com

https://steroid-pharm.com

платья для девочек