Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedesova nova limuzina razreda E se predstavi
Mercedes-Benz-E-Class-2017-04

Mercedesova nova limuzina razreda E se predstavi


Mercedes-Benz je predstavil že deseto generacijo povsem novega razreda E, ki obljublja, da bo najinteligentnejša poslovna limuzina na trgu. Pa je temu res tako?

Z velikim naborom inovativne tehnologije je razred E pripravljen tudi na avtonomno vožnjo, s čimer je dosegel velik napredek na tem področju.

Kot vsi najnovejši modeli tudi razred E uporablja povsem nove oblikovne smernice, ki so nastale pod vodstvom Gordena Wagenerja. Pri tem novinec prikazuje tipično prepoznavno obliko poslovne limuzine razreda E, ki močno spominja tako na manjši razred C in večjega poslovneža razreda S.

Mercedes-Benz-E-Class-2017-17

Mercedes-Benz je še posebej ponosen na kratke previse, širok zadek in strešne linije, ki so sicer tipične za kupeje. Zadnja svetila so sedaj opcijsko na voljo z učinkom »zvezdnega prahu«, sprednji del avtomobila pa ima tradicionalno ali športno masko, kjer bo slednja verjetno bolj zaželena.

Pokrov motorja, prtljažna vrata in določeni drugi deli avtomobila so z namenom zmanjšanja teže narejeni iz aluminija. Zračni upor pri novi generaciji podira rekorde in znaša le 0,23, kar pomeni tudi tišjo vožnjo, kjer po besedah podjetja prekosi mnoge tekmece.

Notranjost je lahko opremljena s tradicionalnimi analognimi števci, vendar Mercedes-Benz ponuja in priporoča opcijski digitalni prikaz z dvema širokima 12,3-palčnima zaslonoma, kjer je eden zadolžen za prikaz informacij o vožnji, drugi pa kot sistem infotainment. Izgled potniške kabine je res izjemen; k le-temu prispevajo na dotik občutljivi gumbi na volanskem obroču.

Mercedes-Benz-E-Class-2017-21

Posebej za novi razred E so bile izdelane kombinacije oblazinjenja in obrob ter oblog. Od »jahtnega« lesa pa do usnja na vratih – vse to da občutek naprednega in sodobnega avtomobila, svoje pa prispeva tudi notranja ambientna osvetljitev v 64 različnih barvah.

Ob predstavitvi sta na voljo le dve motorni različici in sicer E200 z 2,0-litrskim turbobencinskim štirivaljnikom in E220d z 2,0-litrskim turbodizelskim agregatom, ki razvije 195 konjskih moči. Slednji je nekaj vznemirljivega, saj gre za povsem nov štirivaljni dizel za Mercedes-Benz. Obe vstopni različici motorja sta standardno opremljeni z devetstopenjskim 9G-TRONIC samodejnim menjalnikom.

Kmalu po začetku prodaje bo na voljo tudi priključni hibrid E350e, ki naj bi zgolj na električno energijo prevozil do 30 kilometrov ter v zrak izpustil 49 g/km CO2 in E350d s 3,0-litrskim šestvaljnikom. Na sto kilometrov naj bi slednji porabil 4,3 l/100km, v zrak spustil 133 g/km in do stotice pospešil v 5,9 sekunde.

Mercedes-Benz-E-Class-2017-20

V prihodnje bodo na voljo še 150 konjski dizelski motor ter štirivaljni bencinski motorji v razponu od 183 do 245 konjskih moči. S 333 konjev iz šestvaljnika pa bo poskrbel turbobencinski E440 4MATIC.

Pri Mercedesu zagotavljajo, da je novi E dobro opremljen z novo tehnologijo. Poudarek je na paketu Driver Pilot, ki avtonomno sledi drugim vozilom od hitrosti 80 do 210 km/h. Pomaga vam tudi pri menjavanju pasov ter asistira pri krmarjenju. Nadgrajeni Active Brake Assist naj bi se sedaj lahko celo povsem izognil prometnim nesrečam do hitrosti 100 km/h, saj z opazovanjem daleč naprej prične z zaviranjem dovolj zgodaj in prepreči morebitno nezgodo.

Med novosti spadajo tudi sprednji multibeam LED žarometi, digitalni ključ na telefonu in varnostni zvok, ki se sproži pred nesrečo in na trk opozori osebe v vozilu.

Polno tehnologije, vizualnih izboljšav in naprednih novosti; močan nemški konkurent, ki bo spet začrtal visoke standarde v avtomobilski industriji.

Vabljeni k ogledu spodnjih fotografij in videoposnetka.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://progressive.ua

https://progressive.ua

www.progressive.ua