Prikaži kategorije
Domov / Novice / Michelin je rekel NE! povečanju minimalne globine profila
AVTOBLOG-Michelin-rabljenepnevmatike (2)

Michelin je rekel NE! povečanju minimalne globine profila


Michelin se je zoperstavil evropskim direktivam, da bi povečali minimalno globino profila na letnih gumah iz 1,6mm na 3mm, čeprav bi s tem lahko zaslužil več denarja. Pravi, da se njihove rabljene pnevmatike obnašajo enako kot nove.

Ideja za tem je, da naj bi se pnevmatike z več profila bolje obnašale v izrednih situacijah od takih ‘na omejilcih’ vendar Michelin pravi, da to enostavno ni res. V izjavi za medije z naslovom ‘Resnica o rabljenih pnevmatikah’ Michelin zatrjuje, ta bi bila uvedba takega zakona velik finančni in okoljski udarec za Evropsko unijo.
AVTOBLOG-Michelin-rabljenepnevmatike (4)
Če bi vozniki morali zamenjati pnevmatike, ko imajo na starih še 3mm profila, bi to letno pomenilo dodatnih 128 milijonov pnevmatik samo v Evropi. Samo to bi pomenilo dodatnih 9 milijonov ton CO2 izpuščenih v atmosfero že samo s proizvodnjo, voznike pa bi dodatno stalo kar 6 milijard € za pnevmatike, ki jih naj ne bi potrebovali. Sicer pa varnost pride z določeno ceno ,mar ne? Do neke mere je to res, vendar Michelin pravi, da ni dokazov, da bi zgodnja zamenjava rešila življenja.
AVTOBLOG-Michelin-rabljenepnevmatike (5)
Neodvisne študije opravljene s strani Michelina so pokazale, da skoraj ni razlike v zavorni razdalji na mokrem asfaltu med novo pnevmatiko in tisto, ki naj bi bila po zakonu izrabljena. Presenetljivo so ugotovili, da se je zavorna razdalja celo skrajšala v primerjavi z novo pnevmatiko.Čeprav se zdi čudno, da Michelin izpodbija trditve tvorcev zakonov v EU, ki bi lahko njim prinesel zajeten kos tistih šestih milijard €, po drugi strani vidimo, da mogoče podjetje le obrača vodo na svoj mlin, saj so bili vsi testi opravljeni z njihovimi pnevmatikami.

Če bi testirali pnevmatike različnih proizvajalcev, bi lahko dobili zelo drugačne rezultate, predvsem za tiste cenejše znamke, kar pa bi še dodatno promoviralo znamko Michelin.

Ne glede ali je bila to le reklama ali mogoče res dobro delo, da bi voznikom prihranili nekaj denarja, se zagotovo strinjamo saj z nečim. Potrebno je izvesti še veliko testiranja, da se resnično poučimo o obrabi in staranju pnevmatike preden kdorkoli uveljavlja tak zakon.

AVTOBLOG-Michelin-rabljenepnevmatike (1)

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. DasAuto says:

    Problem obrabljenega profila je največkrat le aquaplaning, ker vode pnevmatika ne požira toliko kot nova, vendas se to pozna že med novo in pol rabljeno (4mm). To se pojavlja pri močnem deževju in stoječi vodi, če pa je asfalt le moker, potem velike razlike ni, ali imaš 1,6, 3 ali 8mm profila. Je pa vsekakor res, da se mora vsak voznik zavedati, kaj ima na kolesih. So pa nekatere bolj premium pnevmatike varnejše z 1,6mm profila kot nekatere čungalunga nove.

AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://progressive.ua

www.steroid-pharm.com

medicaments-24.net/kamagra/kamagra-100-mg-kamagra-100