Prikaži kategorije
Domov / Novice / Mlada slovenska rally voznika letos v Nemčijo po zmago!
3St-2232

Mlada slovenska rally voznika letos v Nemčijo po zmago!


Z novim dirkalnikom in dolgoletnimi izkušnjam se bosta spopadla z močno konkurenco, ki prihaja iz 6 različnih evropskih držav.

Člana ekipe Krokar Rally Team Tim Novak in Uroš Ocvirk se letos vračata na svetovno nemško prvenstvo in 3 Stadte dirko, prvič pa bosta tudi sodelovala na pokalu ADAC Opel Rallye. Novost je tudi dirkalnik, ki bo tokrat pokalni Opel Adam in bo zamenjal lanskoletno Škodo Fabio R2. V Nemčiji je prijavljenih 16 mladih voznikov iz sedmih evropskih držav, kar bo popestrilo dogajanje na dirkah. Veliko voznikov bo novincev, v smislu nepoznavanja dirk in prog, istočasno pa bodo tudi spoznavali dirkalnik, zato bodo bolj izkušeni vozniki imeli tu prednost.

Bas-3276

Prva dirka se prične že prihodnji teden v četrtek in bo trajala do sobote, potekala pa bo na relaciji Saarland-Pfalz v okolici St.Wendla, kjer sta naša predstavnika v preteklosti že vozila, saj tam poteka tudi nemški rally za svetovno prvenstvo. Sedem dirk je na sporedu, ki bodo trajale vse tja do finala 22. 10. 2016 na 3-Stadte Rallye. Tim Novak je v svojem članku dejal, da se bosta z Urošem karseda najbolje pripravila na vsako dirko in bosta zagrizeno odpeljala vsako hitrostno preizkušnjo. Obljubil pa je tudi, da bosta že ob starta prve dirke šla na polno!

Design Opel Adam

Dirkalnik je letos pokalni Opel Adam, ki z 1,6-litrskim naravno aspiriranim motorjem proizvede 140 konjskih moči, 5-stopenjski sekvenčni menjalnik pa bo poskrbel za hitro pridobivanje hitrosti. Ker skupaj s posadko tehta le 1240 kilogramov, bo 21-letni voznik Tim tako lahko skupaj z ostro navigacijo izkušenega Uroša Ocvirka dosegel tudi najboljše rezultate. Držimo pesti in jima želimo vso srečo!

Utrinek z lanskoletne dirke v Opatiji z divjo Škodo Fabio R2:

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
Мы предлагаем заказать и https://kinder-style.com.ua по вашему желанию, недорого.