Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Toyota / Na obzorju vrnitev Toyote MR2?
Avtoblog-ToyotaMR2 (10)

Na obzorju vrnitev Toyote MR2?


Devetdeseta, so bila zlata leta za Toyotine športne avtomobile, predvsem po zaslugi tria, znanega pod imenom “trije bratje”, ki so ga sestavljali Toyota Celica, legendarna Toyota Supra in majhen MR2.

MR2 je bil lahek športni avtomobil s sredinsko nameščenim motorjem, izjemnimi voznimi lastnostmi in veliko karakterja. S Toyoto Celico na prvi pogon in legendarno Supro, je tvoril ‘športni trio’ s katerim je postala Toyota zelo znana. Proizvodnjo so nažalost ukinili leta 2007, vendar so v intervjuju za revijo EVO, pri Toyoti namignili, da bi se to lahko kaj kmalu spremenilo kot del novega tria športnih avtomobilov.

Avtoblog-ToyotaMR2 (7)
Trenutno Toyota GT86 nadomešča vlogo stare Celice, nova Supra pa je ravno tako v zaključni fazi razvoja v sodelovanju z nemškim BMW-jem. To pusti prostor za lahek športni avtomobil, kakršen je bil MR2. Vodja Gazoo Rancing-a in toyotin inženir Tetsuya Tada, je za Evo povedal, da se bodo ‘trije bratje’ vrnili kakor hitro bo to mogoče in s tem namignil možnost naslednika MR2 v obliki lahkega špotnega avtomobila. Ta na žalost verjetno ne bo imel sredinsko nameščenega motorja, če lahko sklepamo po S-FR konceptu predstavljenim leta 2015, ki je imel prednje nameščen 1.5 litrski bencinski agregat.

Avtoblog-ToyotaMR2 (13)
Skupaj z nedavno predstavitvijo Yarisa GRMN ‘hot hatcha’ za katerega navdih je prišel iz relija, očitno pri Toyoti resno ustvariti podobo znamke, ki izdeluje zmogljive, športne avtomobile v nasprotju s sedanjo podobo izdelovalca nezanimivih avtomobilov, ki jih hitro pozabimo. Ni še čisto jasno, kako bo na trgu vmeščen naslednik MR2, vendar prihajajoča Supra in odlični GT86 zagotovo puščata dovolj prostora za majhnega roadsterja, tekmeca Mazdi MX-5. Predvideva se tudi, da bi lahko pri Toyoti uporabili hibridno tehnologijo, razvito za LMP1 dirkalnike. Ne glede na vse se sigurno ne bomo pritoževali, saj menimo, da trg nujno potrebuje poceni, lahek, športni avtomobil, ki bo entuziastom ob vikendih risal nasmehe na obraz, kot to že dolga leta počne mazdin MX-5.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.profvest.com/

https://etalon.com.ua/

http://www.ka4alka-ua.com