Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Suzuki / Na Slovenski trg prihaja prenovljen Suzuki Ignis
Suzuki_Ignis (3)

Na Slovenski trg prihaja prenovljen Suzuki Ignis


Ob začetku prihodnjega leta bo v Slovenijo prišel nov Suzukijev križanec Ignis, ki bo direkten konkurent Fiat Pandi 4×4.

Suzuki je predstavil model Ignis že leta 2000 in je zaključil s proizvodnjo mestnega “terenca” leta 2008. Ignis v latinščini pomeni ogenj, vendar poleg eksplozij v motorju ki omogočajo pogon vozila, na Ignisu ni bilo opaziti veliko ognjenih podrobnosti. Vendar se bo to kmalu spremenilo, saj je Suzuki oznanil prihod nove, nadgrajene serije, ki bo predstavljena na Evropski trg prihodnje leto v januarju. Še pred prihodom pa bo Ignisa moč videti na avtomobilskem salonu v Parizu, ki se bo odvil zadnje dni meseca septembra.

Suzuki_Ignis (2)

Poleg že obstoječega Jimny-ja, bo ta križanec z dolžino 3,7 metra prav tako nudil zadovoljivo udobje in vse-terenski značaj, kot ga najdemo pri večjih bratcih, kot sta Jimny in Vitara. To mu bo omogočil štirikolesni pogon, elektronski nadzor razporejanja navora in zaviranja za kontrolirano speljevanje na spolzkem terenu, kot tudi sistem za spuščanje po klancu. Torej bo tehnološko izjemno dovršen in se bo z lahkoto pomeril s konkurenčno Fiat Pando 4×4, morda pa tudi z malce večjo Škodo Yeti 4×4.

Suzuki_Ignis (1)

Na Japonskem trgu je nova generacija Ignisa že v prodaji, v Evropo pa prihaja prihodnje leto. Osnovan je na novi platformi, na kateri je prav tako izdelan manjši bratec Baleno. Oba modela poganja 1.2-litrski bencinski motor, ki premore 90 konjskih moči in je presenetljivo, naravno aspiriran. Točna cena za Ignisa še ni znana, vendar pa bo vsekakor med 10 in 15 tisoč evri.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
seo киев

https://topobzor.info

www.topobzor.info