Prikaži kategorije
Domov / Novice / Največji izumi žensk v avto industriji
AVTOBLOG-chrysler-pacifica-mothers-mame-izum (4)

Največji izumi žensk v avto industriji


Pri koncernu FCA so v namene promocije novega enoprostorca z imenom Pacifica, pripravili zanimiv video posnetek, v katerem predstavijo vse izume žensk v avtomobilizmu.

Nekatere stvari v avtomobilizmu, ki jih danes ”jemljemo” kot samouvmevne so ustvarile prav ”mame”.

Vsaj tako si to predstavlja proizvajalec Chrsyler v njegovi zadnji reklami, kjer oglašuje novi model prostornega enoprostorca z imenom Pacifica. Na posnetku lahko vidimo omenjeni model brez sprednjih brisalcev, GPS navigacije, zračnikov oziroma gretja. Zanimivo pa je to, da so vse te stvari izumile prav ”mame” ali bolje rečeno ženske.

AVTOBLOG-chrysler-pacifica-mothers-mame-izum (1)Helen Rother je v Ameriko prišla iz nemčije in začela delati kot oblikovalka za Marvel Comics daljnega leta 1942. Še isto leto pa se je pridružila koncernu General Motors, kjer pa je v Detroitu postala prva dizajnerka avtomobilov. Čez čas se je poleg drugih področij, specializirala predvsem za notranjost vozil.

Charlotte Bridgwood je razvila samodejni brisalec vetrobranskega stekla, Hedy Lamarr, mama treh, brezžično tehnologijo, ki je močno pripomogla k GPS navigaciji kot jo danes poznamo. Margaret Wilcox, mama petih, pa je prva zasnovala gretje vozila.

AVTOBLOG-chrysler-pacifica-mothers-mame-izum (3)

Video posnetek oziroma reklamo so pri koncernu FCA posneli kot zahvalo vsem materam za letošnji dan mater, ki se v Ameriki praznuje vsako drugo nedeljo v maju.

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
понятие и виды ценных бумаг

https://220km.net

питьевая вода киев