Prikaži kategorije
Domov / Primerjave / Koliko kilometrov še imamo, ko se prižge lučka za gorivo?
AVTOBLOG-koliko-prevozimo-lučka-tank (1)

Koliko kilometrov še imamo, ko se prižge lučka za gorivo?


Ste že kdaj ostali brez goriva med vožnjo? V spodnjem video posnetku se je predstavnik Youtube kanala AutoVlog odločil preizkusiti, koliko kilometrov bo še lahko prevozil medtem ko mu potovalni računalnik sporoča, da mu ni preostalo več nič kilometrov.

Skoraj vsak voznik se je že srečal s trenutkom, ko mu je nenadoma posvetila lučka na armaturni plošči, ki opozarja na nizko količino goriva v rezervoarju. Kljub temu, da je za črpalko, ki je nameščena v rezervoarju priporočljivo imeti vsaj za četrtino goriva, menimo, da mora vsak voznik vsaj približno vedeti koliko kilometrov lahko prevozi njegovo vozilo, preden motor dokončno izdihne.

Vsekakor lahko pride do izjemno neprijetne situacije, v primeru da se dolgo časa vozimo s ”prižgano” opozorilno lučko. Samo predstavljajte si, kako bi se počutili, če vam goriva zmanjka ravno takrat, ko ste na avtocesti, na izredno pretočnem križišču ali pa kjerkoli drugje v prometu.

Dandanes ima skoraj vsako novo vozilo potovalni računalnik, ki vozniku tudi sporoča, koliko kilometrov še lahko prevozi s trenutno količino goriva. Veliko ljudi ta način uporablja raje, kot pa tistega, ki samo opozori z lučko. Ne zavedajo pa se tega, da je ta izračun zelo okviren, saj temelji na povprečni porabi od zadnjega zagona motorja(ali pa povprečni porabi od resetiranja). To lahko preprosto prikažemo s naslednjim primerom; v kolikor ste kar nekaj kilometrov prevozili po avtocesti z enakomerno hitrostjo, nato pa ste se znašli v prometnem zastoju, izračun skoraj zagotovo ni točen.

Koliko še lahko prevozite s prižgano opozorilno lučko za gorivo je odvisno od vašega vozila, navade v vožnji, razmere na cesti in tako naprej. V spodnjem video posnetku se je predstavnik Youtube kanala AutoVlog odločil temu priti do konca, preverite, koliko kilometrov mu je še uspelo prevoziti.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
gazon.net.ua

разработка интернет магазина киев

www.adulttorrent.org/category/comics