Prikaži kategorije
Domov / Novice / Nemška vlada sprožila preiskavo proti Porscheju
AVTOBLOG-Porsche-dieselgate (2)

Nemška vlada sprožila preiskavo proti Porscheju


Različice Porsche Cayenne z V6 dizelskim agregatom, so po novih informacijah ljučene v Dieselgate emisijski škandal, nakar je nemška vlada proti njim sprožila preiskavo.

Der Spiegel poroča, da V6 TDI različice porschejevega SUV-a v zrak izpustijo več emisij kot je to v Nemčiji dovoljeno . Porsche je bil že lani obtožen uporabe nedovoljene naprave, ki je manipulirala z izpusti glede na krmiljenje vozila, vendar so pri Porscheju zagotovili, da ni bila na njihova vozila vgrajena nobena taka ali podobna naprava, ki bi goljufala na emisijskih testih.

AVTOBLOG-Porsche-dieselgate (5)

Če se samo spomnimo, je bil ravno prejšnji mesec Audi z ponovnimi obtožbami o goljufanju pri modelih A7 in A8 ponovno ljučen v škandal, kjer so ravno tako krivili napravo, ki je prirejala emisije glede na sukanje in pozicijo volana.

Porscheje na to temo podal naslednjo izjavo: “Der Spiegel je skupaj z TÜV Nord opravil teste na Porsche Cayenne V6 TDI (Euro 6) in javnosti razkril najnovejše ugotovitve. Porsche je sicer prejel izvleček rezultatov teh testov, vendar o njih menimo, da niso mogoči. Ravno zaradi tega testa, smo ponovili test na identičnem vozilu Porsche Cayenne V6 TDI (Euro 6), čigar rezultati so bili povsem skladni z uradno določenimi maksimalnimi vrednostmi dušikovih oksidov. Nadaljnje, je Porsche ponudil ponovno, tokrat skupno izvedbo testov, vendar Der Spiegel te ponudbe ni sprejel.

Porsche v celoti sodeluje z oblastmi, prav tako smo tudi v stiku z nemško zvezo za motorni transport (KBA) glede vseh nesoglasij. Kot pooblaščena organizacija za homologacijo naših vozil, je naljub rezultatom organizacije Der Spiegel,  KBA potrdila skladnost vozila Cayenne V6 TDI z vsemi predpisi. Zvezi KBA smo ravno tako posredovali vse informacije glede delovanja tega modela, ki se nanašajo na izpuste in tak pristop bomo ohranjali še naprej.”

AVTOBLOG-Porsche-dieselgate (4)

Torej še vedno ni jasno ali so pri Porscheju goljufali ali ne, dejstvo pa je, da VW še zdaleč ni osamljen primer. Vprašamo se lahko le kakšen smisel imajo sploh čedalje strožji emisijski standardni, ko pa morajo za doseganje norme proizvajalci goljufati ali se posluževati dragih in trenutno za okolje še bolj obremenjujočih hibridnih rešitev.

AVTOBLOG-Porsche-dieselgate (1)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
http://steroid-pharm.com

Был найден мной классный интернет-сайт на тематику автоперевозки киев грузоперевозки киев
https://oncesearch.com