Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Neslišna off-road vožnja? Ponuja jo Tiguan GTE Active Concept!
Volkswagen-Tiguan-GTE-Active-Concept-09

Neslišna off-road vožnja? Ponuja jo Tiguan GTE Active Concept!


Volkswagen je na avtomobilistični sejem v Detroitu pripeljal svojo interpretacijo terenskega priključnega hibrida, ki združuje napredne in varčne pogonske sklope ter izrazito terensko zasnovo.

Zadnji koncept je osnovan na novem Tiguanu, ki bo v prodajne salone zapeljal spomladi letos, hkrati pa temelji na različici Tiguan GTE, ki je bila oktobra lani predstavljena v Frankfurtu in prinaša več moči in možnost pogona na vsa štiri kolesa. Koncept pa sicer prikazuje tehnične zmožnosti uporabe nove Volkswagnove MQB modularne platforme. Kot kaže, se nemški strokovnjaki vse bolj ukvarjajo z električno gnanimi vozili. Mercedes je namreč najavil kar štiri nova električna vozila, bolj zeleno naravnan pa je postal tudi Porsche z modelom Mission E. Tudi Volkswagen je moral narediti korak v pravo smer in je zato nedavno predstavil prisrčnega, električnega enoprostorca po imenu BUDD-e.

Volkswagen-Tiguan-GTE-Active-Concept-03

Pri Volkswagnu so ponosni in pravijo, da Tiguan GTE Active Concept prikazuje potencial, ki ga ima podjetje na področju priključnih hibridov. Močan, štirikolesno gnan sistem zagotavlja, da SUV, kot je Tiguan, lahko ponudi prvovrstno terensko zmogljivost celo v povsem električnem načinu vožnje. Uspešno so implementirali električni pogon na vsa štiri kolesa, kar je za vozila razreda SUV bistvenega pomena.

Prav tako kot lani predstavljeni GTE Concept tudi novinec uporablja priključni hibridni sistem, osnovan na že preizkušeni osnovi, ki je uporabljena v Golfu GTE, le da v tem primeru poleg električnih 55 konjskih moči na sprednji osi ter s 117 konji na zadnji osi pod pokrovom motorja skriva še 1,4-litrski 150 konjski turbobencinski motor z direktnim vbrizgom goriva. Seveda je, kot se za terenca spodobi, opremljen s prenovljenim 4MOTION Active Control štirikolesnim sistemom. Ob uporabi polne moči, štirikolesnega pogona in 6-stopenjskega DSG samodejnega menjalnika naj bi SUV dosegel 100 km/h v 6,4 sekunde, najvišja hitrost, ki jo lahko doseže, pa je 193 km/h.

Volkswagen-Tiguan-GTE-Active-Concept-04

Vožnja je mogoča v povsem električnem načinu, ki poganja le zadnja ali vsa štiri kolesa, ko vozilo zgubi oprijem ali voznik preklopi v program Off-road. V povsem električnem načinu vožnje lahko doseže do okrog 32 kilometrov, v kombinaciji z bencinskim motorjem pa se ta poveča na dobrih 930 prevoženih kilometrov. Voznik lahko izbira med šestimi programi vožnje – On-road, Off-Road, Sport, Snow, Charge in Battery Hold. Dodatni varčni, električni način E-mode in zmogljivi GTE način pa sta lahko lopljena s pritiskom na ločene gumbe na centralni konzoli.

Volkswagen-Tiguan-GTE-Active-Concept-06

Med novosti v notranjosti spada novi informacijsko-zabavni sistem z na dotik občutljivim zaslonom velikosti 9,2 palca in funkcijo za upravljanje z gestami. S tem naj bi slednji informativno-zabavni sistem v končni različici postal prvi na trgu, ki ne bi imel nikakršnih fizičnih gumbov ali drugih upravljalnih konzol.

Osnovna različica novega Tiguana bo v Nemčiji naprodaj od pomladi 2016, nato pa se bo prodaja začela tudi drugod po Evropi. Do uresničitve Tiguana GTE Active Concept nas torej loči še kar nekaj časa, zato bodo morale zadoščati zgolj fotografije prihajajočega koncepta

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
обращайтесь 220km.net

https://topobzor.info