Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mazda / Neuradno razkrit nov Mazdin SUV CX-9!
mazda-cx-9-01

Neuradno razkrit nov Mazdin SUV CX-9!


Zadnje čase nas avtomobilski proizvajalec Mazda prijetno preseneča v kategoriji “vizualno privlačnih, cenovno dostopnih, a še vedno za vožnjo prijetnih” vozil. Za večje družine, ki potrebujejo več prostora, je naljub visokim zahtevam sedaj na voljo večji, lepši in uporabnejši – CX-9.

Na svetovni splet so predčasno ušle fotografije nove Mazde CX-9, ki bo uradno predstavljena ta teden na avtomobilskem sejmu v Los Angelesu. Zadnje čase nas je podjetje razvajalo z čudovitimi avtomobili, kot je Mazda 6; tudi s prišlekom nas niso razočarali. Skice, ki so jih predčasno objavili, so sicer nakazovale še bolj agresivne, ostre in športnikom bolj znane izrazite linije, ki jih ob uresničitvi CX-9 na žalost ni prejel, še vedno pa je avtomobil obdarjen z zadostnimi netipičnimi linijami, ki naredijo družinski SUV vse prej kot dolgočasen. Pravzaprav izgleda prav “napadalno”, kot pobesneli jaguar, ki s priprtimi očmi čaka svojo naslednjo žrtev. Mnoge poteze, kot so agresiven sprednji del s skoraj pokončno masko in globoko vrezanimi zračnimi režami v sprednji odbijač, so izposojene iz Mazdinega koncepta Koeru, ki je bil predstavljen letos na frankfurtskem sejmu.

mazda-cx-9-06

Iz profila je ostal v veliki meri podoben predhodniku, nekoliko krajša sta sprednji in zadnji previs, zadnje okno se spušča bolj strmo in daje z ozkimi zadnjimi lučmi veliko bolj dobrodošel športni izgled.

Notranjost, se kot tudi zunanjost, zgleduje po novih oblikovalskih smernicah podjetja, ki so uporabljene na modelih Mazda 6 in manjšem CX-5. Uporabljeni so kvalitetni materiali s premium dodatki, ki kljub sedmim sedežem v treh vrstah (2+3+2) ne dajejo občutka, da sedite v družinskem avtomobilu. Usnjeni sedeži, aluminijasti dodatki in velik zaslon na armaturni plošči bodo po slikah sodeč močna konkurenca celo marsikateremu nemškemu avtomobilu.

mazda-cx-9-05

Zaenkrat še nimamo informacij o motornih različicah novinca, pričakovati pa je, da bo v spredaj- ali štirikolesno gnanem CX-9 uporabljena turbinsko podprta različica 2,5-litrskega vrstnega štirivaljnika Skyactive, ki jo je moč najti v modelih blizu novemu družinskemu SUV-u.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
куда вложить деньги в украине

ディテール

https://etalon.com.ua/