Prikaži kategorije
Domov / Novice / Nizozemci do leta 2025 brez dizelskih in bencinskih avtomobilov!
Nizozemska

Nizozemci do leta 2025 brez dizelskih in bencinskih avtomobilov!


Nizozemski parlament je sprejel gibanje, ki pravi da bodo nova vozila, prodana v letu 2025 morala biti celotno električna.

Kot kaže se elektrifikacija Evrope zelo hitro bliža, saj so Nizozemski politiki sprejeli gibanje, ki z letom 2025 določa, da bodo vsa prodana nova vozila, morala uporabljati električni pogon. Da bi to gibanje postalo zakon, bo odločal še nizozemski senat, vendar je zaradi eko-spodbudnikov velika verjetnost, da bo zakon sprejet. To bi imelo močan vpliv na produkcijo novih električnih vozil in vozil na vodikov pogon. V trenutnem zapisu bi zakon dovoljeval uporabo že prodanih bencinskih in dizelskih vozil, prodanih pred letom 2025, nato pa se uradna prodaja teh zaključi. To bi omogočilo postopen vstop električnih in vodikovih vozil na trg, kot naj bi ga imeli v prihodnosti. Trenutno je na Nizozemskem vsako deseto prodano vozilo, električno.

Amsterdam_Polnilna_Naprava_1

Podobne načrte imajo malo višje, v Oslu na Norveškem. Tam načrtujejo popolno prepoved privatnih vozil do leta 2019 z namenom znižanja emisij do 50%. Tudi župan Pariza je omenil, da se želi znebiti dizelskih vozil, do leta 2020, v Londonu pa bodo v središču mesta plačali višje dajatve. Torej bomo kmalu vsi vozili Tesle in Twizije do mesta in skoraj tudi nazaj.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
http://nissan-ask.com.ua/

zaraz.org.ua

www.profvest.com