Prikaži kategorije
Domov / Novice / Nov Bentley Continental Supersports
Bentley Continental GT SupersportsPhoto: James Lipman / jameslipman.com

Nov Bentley Continental Supersports


Po nekaj letih zatišja je Angleški proizvajalec avtomobilov Bentley predstavil epski športni model vozila. Bentley Continental Supersports je najhitrejše in najmočnejše štiri-sedežno vozilo trenutno na trgu. Seveda je opremljen tudi z vso prestižno opremo, ki jo posameznik pričakuje pri vozilu podjetja Bentley.

Nekateri ljudje menijo, da je Bentley proizvajalec prestižnih kupejev in limuzin visokega razreda, vendar pa Angleški proizvajalec avtomobilov dejansko prihaja iz velike dirkalne zgodovine. Ta teden pa je podjetje oznanilo njihov najhitrejši in najmočnejši produkt vseh časov: Bentley Continental Supersports.

Da si boste lažje predstavljali, je nov Continetal Supersports najhitrejša in najmočnejša prestižna, serijska, štiri-sedežna limuzina na svetu. Je hitrejša od Porsche Panamere Turbo, BMW M6 ali Mercedes-Benz CLS63 AMG. Poganja ga znamenit Bentleyev W12 motor, ki združuje ekstremno moč in navor, ki nudita zabavno zmogljivost. Poganja ga 6-litrski motor z dvema turbinama, ki proizvede neverjetnih 700 konjskih moči, v kombinaciji z 1,017 Nm navora ki zveni veličanstveno. To omogoči Bentley Continental Supersport doseganje neverjetne zmogljivosti. Vozilo doseže končno hitrost 336km/h in pospeši do 100km/h v le 3.5 sekunde.

Poleg tega pa je, podobno kot coupe, njegov “soft-top” brat, Continental Supersport Convertible prav tako najhitrejši štiri-sedežni kabriolet na svetu. Do 100km/h potrebuje le 3.9 sekunde in doseže hitrost 330km/h, vsej tej surovi hitrosti, zvoku W12 motorja, izjemnem prestižu, pa so potniki lahko priča s spuščeno streho.

Bentley Continental GT SupersportsPhoto: James Lipman / jameslipman.com

Da bi se uspešno zaustavili v tem izjemno zmogljivem Supersportu, je vozilo opremljeno z visoko-zmogljivimi ogljiko-keramičnimi zavorami z izboljšanim hlajenjem. Zavorni diski so največji tega tipa na svetu in nudijo odlično zmogljivost z minimalnim pojemanjem v ekstremnih pogojih.

Zavore sedijo za lahkimi 21-colskimi ALU platišči, ki prihranijo 20 kilogramov teže. Dodatnih 5 kilogramov teže prihrani opcijski izpušni sistem izdelan iz titana. Novi Supersports model je najlažji Continental GT do sedaj in je tudi lažji od tistega, izdelanega leta 2009.

Bentleyev mogočen W12 motor, ki je bil prirejen in dodelan za Supersports model z novimi visoko-zmogljivimi turbopolnilniki in strojno opremo motorja, s pomočjo vektorskega sistema navora omogoča Continental Supersports modelu enako agilnost kot tudi surovo moč. Medtem ko unikatno oblikovani deli notranjosti in zunanjosti skrbijo za oster in atletski videz novega modela.

Bentley Continental GT SupersportsPhoto: James Lipman / jameslipman.com

Vozilo ponuja hitrost superšportnika in ostro osredotočeno vozno izkušnjo, poleg tega pa nudi izjemno vozno kakovost. Združenje vseh ekstremov prestiža in zmogljivosti omogoča Supersportu ponovitev prihoda vozila, ki dominira v svetu “Grand Touring” vozil.

Wolfgang Dürheimer, predsednik in izvršni direktor Bentley Motors je dejal: “Ime Supersports je legendarno pri Bentleyu. Vse od prvega Supersport vozila, leta 1920, do Continental Supersports leta 2009 – in zdaj s tretjo ponovitvijo tega modela – je to resnično ime ki vznemirja, zbuja strast in navdušuje. Samo Bentley lahko ustvari vozilo, ki združuje ogromno zmogljivost in neprimerljivo razkošje na ta način.”

Poleg tega pa je v notranjosti opaziti kombinacijo premijskega usnja in lesa v kombinaciji z najboljšo pozicijo voznika, kar smo jih kdaj videli v visoko-prestižnem vozilu kot je ta. Vozilo nudi enega najbolj klasičnih izgledov visoko-zmogljivih prestižnih kupejev, ki so trenutno na voljo in daje lastnikom na tem trgu dodatne sladke težave pri odločanju o vozilu za nakup. Vabljeni k ogledu celotne galerije spodaj:

 

Vir: Bentley
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
куда вложить деньги для чайников

トピックの詳細

http://etalon.com.ua