Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Nissan / Nov Nissan GT-R bo hibrid. Se bližamo koncu fosilnih goriv?
Nissan 1

Nov Nissan GT-R bo hibrid. Se bližamo koncu fosilnih goriv?


V zadnjih letih je vse več vozil opremljenih s pomožnim električnim motorjem za dodatno moč ali pa le dodatne cenejše kilometre. Tokrat pa bo tak pogon dobila tudi nova generacija športnega Nissan GT-R.

Nissan GT-R je ob prihodu na trg presenetil z brutalno zmogljivostjo, ki jo je pokazal, gledano v primerjavi s postavljeno ceno. Pred kratkim je bila predstavljena nadgrajena serija, ki bo na voljo prihodnje leto, govorice pa se že kar nekaj časa širijo med poznavalci, da naj bi nova generacija R36 imela tudi hibridni pogon. Seveda je to vse lepo in prav, če je namen absolutna zmogljivost, kot je pri Ferrari LaFerrariju ali McLarnu P1, kjer električni pogon sodeluje z bencinskim motorjem za najboljše pridobivanje hitrosti. V primeru, kjer pa je električni motor uporabljen za znižanje emisij oziroma bolj varčno vožnjo, kot je slavna Toyota Prius ali Nissan Leaf… no, takrat pa se zadeva malce zakomplicira v svetu športnih vozil.

Nissan 3

Za novo serijo Nissan GT-R se že nekaj časa širijo govorice, da bo imel pomožni električni motor, vendar pa je zdaj tudi uradno govorice potrdil direktor podjetja Nissan, Shiro Nakamura. V intervjuju za Automotive News je povedal: “Elektrifikacija je skoraj neizogibna za vsako vozilo. Če bo naslednja generacija GT-R opremljena z električnim motorjem, ne bi bil nihče presenečen.”

Nissan 2

Torej lahko pričakujemo neizogibno in prav velika verjetnost je, da se bo 3.8-litrskemu VR38DETT V6 motorju pridružil še električni motor za še boljše pospeške in porabo moči pri vožnji skozi ovinke. Poleg govoric o motorju pa je Nakamura oznanil tudi, da lahko pričakujemo širši in višji avto od trenutnega, saj se pri Nissanu trenutno “igrajo” z dinamiko vožnje in aerodinamiko. Zanimivo bo torej videti, koliko se bo vozilu zvišala teža, če bo opremljen z vso to elektronsko eko-fantazijo.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://best-mining.com.ua

аккумулятор для ланоса