Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Nova Panamera podira rekorde, kot prvega že na Nurburgringu
Porsche_Panamera_Rekord

Nova Panamera podira rekorde, kot prvega že na Nurburgringu


Ob koncu meseca junija je Porsche predstavil novo generacijo Panamere in že uvodni vikend je postavila nov rekordni čas za produkcijske limuzine na Nurburgringu.

Nürburgring Nordschleife je dirkališče, kjer se predstavniki praktično vseh svetovnih avtomobilističnih znamk pomerjajo kdo je hitrejši. Porsche je z novo generacijo Panamere pred kratkim poskusil prehiteti rekorden čas 7 minut 39 sekund, ki ga je pred njim držala Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Uspeh so želi z le sekundo prednosti, tako da je nov rekordni čas produkcijskih limuzin 7 minut in 38 sekund. Uporabljali so Panamero opremljeno s 4-litrskim biturbo V8 motorjem, ki s športno nastavitvijo proizvede 550 konjskih moči.

Porsche_Panamera_Rekord

Opaziti je tudi rumene zavorne ploščice, kar razkriva da je vozilo opremljeno s keramično-kompozitnimi zavorami (PCCB), ki so na voljo kot dodatna oprema v vrednosti 8.200€. Porsche tudi uporablja Nürburgring Nordschleife dirkališče kot testno stezo pri produkciji in oblikovanju novih vozil, zato niti ni tako presenetljivo, da je nova Panamera podrla rekord. Poudarjajo tudi, da je za razliko od Alfe Romeo Giulie in njenih športnih pnevmatik, Panamera uporabljala običajne pnevmatike in popolnoma serijsko vozilo. Več pa v spodnjem videu:

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.pharmacy24.com.ua

steroid-pharm.com/

https://220km.net