Prikaži kategorije
Domov / Novice / Nove vinjete za prihodnje leto bodo oranžne barve
Vinjeta

Nove vinjete za prihodnje leto bodo oranžne barve


S 1. decembrom prihajajo nove vinjete, ki so trenutno v tisku. Cena ostaja enaka, barva pa bo oranžna s kovinskim odtenkom.

Dars je oznanil informacijo, da bodo vinjete ki bodo na voljo 1. decembra letos, oranžne barve v kovinskem odtenku. Cena vinjet ostaja enaka, kot tudi cestninski razredi v katere se uvrščajo vozila ki za pot po Slovenskih avtocestah in hitrih cestah potrebujejo vinjeto. V času ko berete to novico, so nove vinjete v tisku in se pripravljajo na prihod s 1. decembrom. Trenutne, obstoječe letne vinjete z letnico 2016 ostajajo v veljavi do 31. januarja 2017. Cene ostajajo enake in si jih lahko ogledate v spodnji razpredelnici:

      Cestninski razred 1       Cestninski razred 2A       Cestninski razred 2B
 Tedenska vinjeta           7,50 EUR            15,00 EUR          30,00 EUR
 Mesečna vinjeta            /            30,00 EUR          60,00 EUR
 Polletna            30,00 EUR                      / 
 Letna            55,00 EUR            110,00 EUR          220,00 EUR

Letošnja zelena barva vinjete je bila že uporabljena leta 2008, ko smo v Sloveniji prvič pričeli uporabljati vinjete in smo po osmih letih ponovno obrnili barvni ciklus. Tako bo oranžna barva vinjete ki prihaja letos decembra enaka tisti, ki smo jo že imeli leta 2009, le da bo bolj kovinastega odtenka, kar bo tudi ločevalo to vinjeto od tiste iz leta 2009.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
velotime.com.ua

https://progressive.ua

В интеренете нашел интересный веб портал с информацией про 220km.com.ua.