Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Novi Audi A3 bo leta 2019 postavljal nove standarde
AVTOBLOG-novi-AudiA3 (2)

Novi Audi A3 bo leta 2019 postavljal nove standarde


Četrta generacija Audija A3 bo ciljala na še večjo kvaliteto in več tehnologije, imel pa bo tudi plug in hibrid različico imenovano e-tron, ki bo uporabljal 48 voltni električni sistem.

Medtem, ko je novi BMW serije 1 že zelo blizu debiju v naslednjem letu, tudi pri Audiju pridno delajo na konkurentu-novem Audi A3 četrte generacije. Ravno A3 je eden najbolje prodajanih ‘premium’ modelov zahvaljujoč mnogim različnim izvedenkam, opremam in motorjem, kjer praktično pokrije skoraj vse, zato ne gre pričakovati, da bodo Nemci formulo za novo generacijo kaj dosti spreminjali. Sprememba v obliki bo predvsem evolucijska saj glede na ekskluzivne fotografije vse kaže na to, da ga hočejo narediti podobnega novemu A4.

AVTOBLOG-novi-AudiA3 (4)

Tako kot prihajajoči VW Golf osme generacije, bo tudi A3 uporabljal izboljšano različico MQB platforme, za več prostora v notranjosti pa bo tudi malo ‘zrasel’. Rezultat izboljšane platforme bo nekaj kilogramov manjša teža, vendar ni za pričakovati tako dramatične razlike kakor pri A4.  V notranjosti lahko pričakujemo bolj ali manj enako tehnologijo, kot jo ima večji brat. Pametni ‘Virtual cockpit’ merilniki bodo na voljo za doplačilo v vseh različicah, ali bo na voljo tudi tehnologija avtonomne vožnje, ki bo debitirala na novem A8 pa se še ne ve.

Uporaba MQB platforme pomeni tudi, da lahko pričakujemo ogromen nabor dizelskih in bencinskih motorjev. Veliko agregatov trenutne generacije bo le posodobljenih, pričakujemo pa lahko tudi super varčnega plug in hibrida e-tron, ki bo uporabljal 48 voltni električni sistem. Seveda kasneje leta 2020 lahko pričakujemo tudi najhitrejši različici S3 in RS3. Predogled nove generacije pričakujemo naslednje leto, pred prihodom v prodajne salone v prvi polovici leta 2019. Cene bodo po vsej verjetnosti malenkost višje kot do sedaj, zato pričakujte začetno ceno okoli 23 tisočakov.

AVTOBLOG-novi-AudiA3 (3)

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
progressive.ua

best-cooler.reviews

maxformer.com/tali-telphers-and-trolleys-for-hoist