Prikaži kategorije
Domov / Novosti / Novi Londonski Taksi!
AVTOBLOG-london-taxi (5)

Novi Londonski Taksi!


Po dvajsetih letih naslednje leto prihaja novi londonski taksi, kateri je bil že ujet v fotografske objektive med testiranji na severu.

Po vseh vohunskih fotografijah v zadnjem času, so te skoraj nekaj posebnega, saj predstavljajo avtomobil, ki bo zamenjal eno največjih avtomobilskih legend v urbani kulturi – novi Londonski Taksi, imenovan TX5. Kot je to običajno je popolnoma zakamufliran, pod vso to kamuflažo pa se skriva prototip londonskega taksi podjetja, ki naj bi v ‘služenje’ taksistom prišel že konec leta 2017, kar je ravno pravi čas za nove, stroge emisijske predpise v Londonu, ki stopijo v veljavo z začetkom prihodnjega leta. Te narekujejo, da morajo biti po novem vsi taksiji sposobni peljati tudi brez emisij, torej jih čaka elektrifikacija.

AVTOBLOG-london-taxi (6)

Novi črni taksi bo tako plug in hibrid, ki se bo lahko peljal le na elektriko dokler bodo baterije polne, potem pa se bo lopil generator, ki jih bo lahko med vožnjo tudi polnil. Princip je enak kot pri Chervolet Voltu ali BMW i3 z opcijskim podaljševalnikom dosega. Taka drastična sprememba je glede na raziskave nujno potrebna, saj so bili v letu 2013, črni taksiji odgovorni za izpust kar 15 odstotkov vseh dušikovih oksidov v britanski prestolnici obenem pa so v zrak spustili tudi četrtino vseh trdih delcev.

Če se morda sprašujete, kaj dela bodoči londonski taksi na severu Skandinavije, saj takih temperatur ne bo nikoli doživel je razlog v tem, da bo po novem to globalni produkt in ne bo namenjen le londonskim taksistom, ampak bo svojo pot našel tudi na ceste ostalih metropol kot je naprimer Moskva, kjer so pozimi temperature zelo podobne tistim na severu Skandinavije. Ne glede na to po katerih cestah se bo vozil, pa bo prav vsak narejen v 300 milijonski tovarni v Coventryu.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.profvest.com

https://progressive.ua

https://pillsbank.net