Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Novi Mercedes-Benz CLS bo sledil oblikovalskim smernicam James Bonda
avtoblog-mercedes-benz-cls-amg-gt-concept-2018 - naslovna

Novi Mercedes-Benz CLS bo sledil oblikovalskim smernicam James Bonda


Mercedesov šef oblikovanja je razkril načrte za novo generacijo modela CLS pred uradno predstavitvijo, ki je načrtovana konec letošnjega leta.

Nova generacija modela CLS bo še bolj drzna kot doslej. Štirivratni kupe je bil javnosti prvič predstavljen leta 2004, nova generacija pa bo razkrita na septembrskem frankfurtskem avto salonu. Inženirji so ga zasnovali na enaki arhitekturi kot jo uporablja razred E, prav tako pa si bo delil tudi vse motorje in menjalnike.

avtoblog-mercedes-benz-cls-amg-gt-concept-2018 (2)

Kljub temu, da si bo CLS veliko tehničnih rešitev delil z razredom E, bo predstavljal povsem drugačno doživetje. Predvsem bo ciljal na kupce, ki si želijo stilski in predvsem eleganten športni kupe.

Na avto salonu v New Yorku je Mercedesov šef oblikovanja Gorden Wagener razkril načrte in dodal, CLS je namenjen James Bondu, AMG GT Concept pa je za Jasona Bourna. To predvsem pojasni dva različna razreda vozil, prav vsak pa cilja na svojo ciljno publiko. AMG GT Concept je štirivratni športni avto, CLS pa vseeno bolj stilski in eleganten. Pri novi generaciji CLS lahko pričakujemo še bolj agresivni izgled, nizko se spuščajočo strešno linijo in bolj izrazite proporce.

Wagener je potrdil tudi to, da bo novi CLS kljub nizko se spuščajoči strešni liniji še vedno zagotavljal dovolj prostora za glave na zadnji klopi tudi za nekoliko večje osebe.

Na spletu so se znašle računalniške skice, ki nam prikazujejo možen izgled novega CLS. Na skicah je prikazana izvedba AMG z mogočno sprednjo masko. Glede na to, da bo AMG GT Concept bolj športno začinjen, se poraja vprašanje o možnosti V8 motorjev v novem CLS. Tako lahko pričakujemo štirivaljne in šestvaljne dizelske in bencinske motorje, AMG različica pa bi lahko imela vgrajen novi vrstni šestavljni motor z dvema turbinama. AMG GT Concept bo po besedah medija autoexpress.co.uk zaenkrat ostal le pri salonskem primerku, serijski avto pa bi se lahko na cestah pojavil leta 2019.

V galeriji si lahko ogledate tudi fotografije novega CLS, ujetega med testiranjem. Čeprav je testni primerek močno ”zakamufliran”, lahko razločno vidimo sprednjo masko, nekoliko ožja sprednja žarometa, cel sprednji del pa je bolj usmerjen k tlom(nekoliko spuščen). Bočna linija se proti zadku, kjer bo novosti največ, dviga.

CLS, prvič predstavljen leta 2004, je bil prepoznaven predvsem zaradi športnega kupejevskega izgleda, trenutna generacija pa je na trgu vse od leta 2011(prenova sicer leta 2014). Glede na to, da je trenutno v proizvodnji zadnja imenovana Final Edition, prav zagotovo prihaja nova generacija.

avtoblog-mercedes-benz-cls-amg-gt-concept-2018 (1)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://pharmacy24.com.ua

etalon.com.ua

www.designedby3d.com/product-category/overwatch/reaper/