Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Novi Porsche Cayenne prihaja drugo leto!
AVTOBLOG-porsche-cayenne- (5)

Novi Porsche Cayenne prihaja drugo leto!


Porsche zaključuje že tretjo generacijo svojega največjega športnega terenca z imenom Cayenne.

Kljub temu, da pravi ”navdušenci” znamke Porsche nikoli niso sprejeli znamkinega vstopa v segment športnih terencev leta 2002 z modelom Cayenne, je manjši športni terenec Macan trenutno najbolje prodajan Porsche. To pa pomeni, da Porscheju več denarja ostane za razvoj pravih športnih avtomobilov. V prejšnjem letu so prodali 70 tisoč modelov Cayenne, kar je 30 odstotkov vseh prodanih vozil znamke. Predvidevamo, da bo Porsche pri tretji generaciji modela Cayenne videz posodobil tako, da bo sledil smernicam manjšega brata Macana. Smo pa prepričani, da bo zunanjost bolj evolucijska kot revolucionarna.

AVTOBLOG-porsche-cayenne

Skoraj zagotovo bo postavljen na koncernsko platformo MLB Evo, kot vsi ostali premijski športni terenci kot je Audi Q7 in Bentley Bentayga. V bližnji prihodnosti pa lahko na enaki platformi pričakujemo tudi naslednjo generacijo Volkswagen Touarega in Lamborghini Urusa. Nova platforma je precej lažja napram trenutni, torej v primeru, da Porsche za izdelavo uporabi lažje materiale, bi bila lahko nova generacija lažja tudi za 100 kilogramov, to pa pomeni boljše vozne lastnosti in nižja poraba.

Za razliko od zunanjosti, bo notranjost doživela revolucijo. Pričakujemo lahko podobno notranjost, kot jo ima Panamera, kar seveda pomeni napreden multimedijski sistem z velikim zaslonom ultra visoke ločljivosti s prepoznavanjem kretenj.

Porsche bo ohranil bolj ali manj enako motorno paleto(šest in osem valjni dizelski in bencinski motorji), le posodobil jih bo tako, da se bodo lahko pohvalili z večjo varčnostjo, nižjimi izpusti emisij in z seveda malce povečano močjo. Vstopni model bo imel vgrajen V6 dizelski motor, cena pa se bo začela pri slabih 70 tisočakih. Najmočnejši izvedenki Turbo in Turbo S bosta ceno po vsej verjetnosti začela pri slabih 120 tisočakih in naj bi nudila najboljše zmogljivosti v segmentu. Obstaja tudi možnost hibridne različice iz nove Panamere Turbo S E-Hybrid z okrog 680 konjskimi močmi.

 

Fotograf: Autoexpress
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
выгодное вложение денег

220km.com/category/total/

Нашел в интернете авторитетный веб сайт на тематику стоимость интернет магазина www.progressive.ua