Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Renault / Novi Renault Megane: eleganca po francosko
renault-megane (10)

Novi Renault Megane: eleganca po francosko


Renault s svojimi modeli še do nedavnega ni sodil med najlepše avtomobile, ki jih je na zelo pestrem svetovnem trgu moč kupiti. Z zadnjimi modeli pa je naredil odločen korak k napredku.

Začelo se je z novim modelom Talisman, ki je ob predstavitvi s svojimi povsem novimi oblikovnimi linijami presenetil svetovno javnost. Po izgledu se lahko kosa z najuspešnejšimi evropskimi avtomobili premium razreda. Po njegovih uspešnih stopinjah pa stopa njegov manjši in mlajši družinski član, Renault Megane, ki je ostro nastrojen proti Volkswagnovemu Golfu in je bil uradno predstavljen na avto salonu v Frankfurtu, kjer je, kot že njegov omenjeni predhodnik, na prisotnih pustil močan vtis, saj je s svojim izgledom očaral še tako zveste zaprisežence drugih avtomobilskih znamk.

renault-megane (5)

 

Kljub dobri prodaji modelov Megane v preteklosti je od nove, četrte generacije, pričakovati še boljše prodajne številke. Sprednja maska zaradi ostro oblikovanih svetil, ki se kot dnevne LED luči raztezajo nižje v odbijač in večje maske hladilnika deluje veliko bolj elegantno. Tudi zadek ni tipično francoski, saj so zadnje LED luči raztegnjene skoraj čez cela prtljažna vrata proti sredini vozila, kjer se skoraj stikajo z velikim rombom, ki nas opominja, da pred nami stoji “le skromni francoz”.

renault-megane (3)

Zaenkrat bo na voljo le štirivratna kombilimuzina, karavansko različico pa lahko pričakujemo v kratkem. O kabrio in dvovratni izpeljanki pa lahko zaenkrat le ugibamo.

Na prvi pogled deluje Meganova notranjost zaradi svoje prostornosti kot mešanica med terenskima voziloma Renault Kadjar in Volvo XC90. Sicer pa je bil inspiracija pri izdelavi notranjosti že omenjeni Renault Talisman, po katerem je “podedoval” velik, 7-palčni (ob doplačilu možno tudi 8,7 palcev), osrednje nameščeni zaslon na dotik za upravljanje večine funkcij avtomobila, s čimer so armaturno ploščo razbremenili nepotrebnih gumbov in stikal. Pohvali se lahko tudi z barvnim head-up zaslonom, Bose zvočnim sistemom in masažnim voznikovim sedežem.

2016_renault_megane_18

Kar se tiče motorne mehanizacije, bodo na voljo trije dizelski in trije bencinski motorji. Dizelski z močjo 90, 110 ali 130 konjskimi močmi, za leto 2016 je napovedan še najmočnejši 165 konjski dizel. Bencinski motorji bodo zmožni iz sebe iztisniti 100, 130 ali 205 konjskih moči. Najmočnejša različica bo seveda rezervirana za težko pričakovani športni model GT s 7-stopenjskim DCT menjalnikom.

Novi Megane GT bo ekskluzivno opremljen še z novim 4Control sistemom, kjer po potrebi zavijajo vsa štiri kolesa in tako skrbijo za boljšo vozno izkušnjo in dinamiko.

V nadaljevanju vabljeni k ogledu videoposnetka in galerije.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
instaforex.com

www.progressive.ua

steroid-pharm.com