Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Novi Volkswagen Polo GTI bo imel 2,0-litrski turbo motor!
AVTOBLOG-polo-gti-gol-gt-volkswagen (2)

Novi Volkswagen Polo GTI bo imel 2,0-litrski turbo motor!


Nova generacija Volkswagen Pola bo imela prisilno polnjen 2,0-litrski agregat iz trenutne generacije Golfa pred prenovo. Je tako ”velik” motor smiselna poteza v času, ko prevladujejo tri valjniki v mestnih vozilih?

Nova generacija Volkswagen Pola  o katerem smo že pisali, ko je bil opažen brez kamuflaže in  takrat, ko so bile znane le ”skope” informacije, bo razkrita proti koncu letošnjega leta, GTI različico pa lahko pričakujemo nekaj mesecev kasneje. Po besedah tiskovnega predstavnika za Volkswagen, lahko pod pokrovom motorja pričakujemo 2,0-litrski prisilno polnjen bencinski motor iz trenutne generacije Volkswagen Golfa pred prenovo, ki razvije 200 konjskih moči. Večji motor, ki v nižjem območju vrtljajev vozniku ponuja veliko več navora, naj bi Polu omogočal bolj dinamično vožnjo in še več zmogljivosti.

AVTOBLOG-polo-gti-gol-gt-volkswagen (4)

Trenutna generacija Volkswagen Pola je imelapredprenovo vgrajen 1,4-litrski prisilno polnjen motor s kompresorjem, ki je razvil 180 konjskih moči, po prenovi pa 1,8-litrski prisilno polnjen motor z močjo 192 konjskih moči. Z dodanimi osmimi konji lahko pričakujemo, da bo novi Polo GTI do stotice pospešil v približno 6,7 sekunde.

Po vsej verjetnosti bo nova generacija Volkswagen Pola, osnovana na MQB A0 arhitekturi in uporabljala enak elektronski diferencial imenovan XDS kot trenutna generacija, vendar z izboljšanim adaptivnim vzmetenjem. Nova generacija Volkswagen Pola bo zagotovo imela znižano športno vzmetenje, večja aluminijasta platišča in že znane GTI oznake v kombinaciji z bolj agresivnimi odbijači.

AVTOBLOG-polo-gti-gol-gt-volkswagen (5)

Na fotografijah žal ni nova generacija Volkswagen Pola v GTI različici saj, vsaj se vsaj za enkrat še ne ve kakšen bo izgled, vendar gre za model Gol GT, ki se prodaja izključno v Braziliji. Prepričani pa smo, da bo novi Polo GTI z vsaj nekaj potezami sledil temu konceptu. Medtem ko je prihod Fabie RS še pod velikim vprašajem, smo prepričani v to, da bo imela nova Ibiza v različici Cupra enak motor in osnovno platformo, same nastavitve pa se bodo razlikovale, kakor smo že vajeni. Različico GTI lahko torej pričakujemo kmalu po predstavitvi nove generacije, cena pa se bo po sedaj znanih informacijah začela pri dvajset tisočakih.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. Romario says:

    Pravzaprav se ta avtomobil v Braziliji imenuje Gol, ne Polo. Ta cilj slike je posebna GT različica starega GTI. Za tiste, ki ne vedo, je Gol najbolj priljubljen avtomobil v Braziliji in je trenutno v šesti generaciji. Uveden je bil na nacionalnem trgu leta 1980, ki je nadomestil svetovno znano Fusco.

AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://pills24.com.ua

https://progressive.ua

https://best-cooler.reviews/