Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / Novost v družini serije 2 – BMW 225xe
bmw-225xe-2

Novost v družini serije 2 – BMW 225xe


Čeprav je BMW s predstavitvijo Active Tourerja dvignil ogromno prahu to ne pomeni, da njegov namen ni bil dosežen. Münchensko podjetje je k sebi namreč privabilo povsem nov segment kupcev.

Spredaj gnana, družinam namenjena različica serije 2 morda na prvi pogled ne pritegne tako kot kateri drugi model, pa vseeno se zanjo najde precej velik krog ljudi. Njene odlike so predvsem cenovna dostopnost in prostornost s pridihom značilnega BMW luksuza in udobne vožnje.

225xe-active-tourer-8

Če pa želite nekaj družinskega in okolju prijaznega obenem pa je tukaj še Active Tourer s hibridnim štirikolesnim pogonom. 1,5-litrski trivaljnik ima skupaj z elektromotorjem nekoliko višjo povprečno porabo od 330e, okoli 2.0-litra na 100 km, emisije pa znašajo 49-46 g/km.

Če ste v dvomih glede zmogljivosti vozila naj vas potolažimo. Elektromotor v kombinaciji, litij-ionske visokonapetostne baterije in močne elektronike vozilu dostavi izjemen navor in to brez kakršnih koli zadržkov že od minimalnih vrtljajev. Komponente so prilagojene za vsak posamezni koncept vozila in se lahko kombinirajo tako s štirivaljnimi in trivaljnimi bencinskimi motorji kot tudi z običajnim pogonom na zadnja kolesa, BMW xDrive ali elektrificiranim štirikolesnim pogonom.

bmw-225xe-13

Situacija je pri vozilu, ki je standardno gnan na prvi osi, ravno obrnjena kot pri zadaj gnanih modelih. Tako električni motor poganja zadnji kolesni par, bencinski motor z notranjim izgorevanjem pa sprednjega – skupaj pa premoreta 224 konjskih moči. Naslednje leto se hibridnemu AT pridruži še njegov večji brat: Gran Tourer serije 2.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.profvest.com

そこ

unc-mps.com.ua