Prikaži kategorije
Domov / Dogodki / Nürburgring s Furlantechom: Nora izkušnja, ki je ne pozabiš
AVTOBLOG-Nurburgring (10) (Large)

Nürburgring s Furlantechom: Nora izkušnja, ki je ne pozabiš


Jezni zvoki motorjev, vonj po zažganih gumah (in zavorah če smo iskreni) ter vozni park, ki ga težko vidimo še kje drugje na svetu….to in še mnogo več je Nürburgring.

Že takoj zjutraj vas prebudi zvok ‘zverin’, ki se odpravljajo na progo v želji po tem, da so prvi v vrsti še pred odprtjem. Zakaj? Ker si tako zagotovijo, da imajo vsaj za en krog zase najtežje in najboljše dirkališče na svetu. Nürburgring Nordschleife je tako ena najbolj zaželjenih destinacij za pravega bencinskega navdušenca, kakršen sem tudi sam. Že leta sem razmišljal, gledal video posnetke in bral članke o tem avtomobilskem fenomenu ter imel željo izkusiti Nürburgring iz vseh zornih kotov. No čisto vseh ravno ne, pa se je na žalost zgodilo tudi to, vendar več o tem kasneje. Že lani sem se odločil iti, vendar mi je na koncu uspelo izkusiti ‘ring’ bolj na pol, saj sem bil zelo omejen s časom, zato sem na srečo letos dobil “popravni izpit” in Nürburgring res dodobra spoznal.

AVTOBLOG-Nurburgring (6)
Vse se začne z načrtovanjem, kako priti gor in nazaj, potem je stvar prenočišča in nenazadnje, v kolikor si ne lastite primernega avtomobila, tudi najem takega, ki vam bo pognal kri po žilah, pa vseeno ne bo predrag. Ponudnikov je veliko, nekateri poleg najema ponujajo tudi namestitev, vendar vsega ne ponuja nihče. No vsaj do sedaj ni, zato se je slovensko podjetjeodločilo to izkušnjo približati tudi nam in zato ponuditi , ki ljučujejo vse potrebno, da ‘ring’ izkusite v celoti, od prevoza in prenočišča, do pravega avtomobila. Pot je seveda dolga in naporna, vendar ob prihodu na cilj pozabite vse muke, ki ste jih preživeli pa naj si bo to sneg na poti kot sem ga imel jaz, ali neskončne kolone na nemških avtocestah, če se znajdete na napačnem mestu ob nepravem času.

AVTOBLOG-Nurburgring (1) (Large)

Ponavadi je za pravega navdušenca, ki je prvič na ‘ringu’ vsega enostavno preveč, da bi lahko naenkrat vse dojel, zato vam iz lastnih izkušenj povem, da si vzemite vsaj en vikend. V enem pogledu lahko vidiš za milijon € avtomobilov, občasno pa se najde tudi kak tak, ki je sam vreden toliko. O norih zvokih vseh vrst motorjev, ki so pravi balzam za ušesa v tem primeru verjetno sploh ne potrebujem izgubljati besed. Že samo opazovanje na parkirišču ali na katerem znanih zavojev steze je izkušnja sama po sebi, vendar je za pravi občutek obvezen vsaj en krog po dirkališču ampak verjemite, da si jih boste želeli več.

 

Zelo pomembno je izbrati pravi avtomobil, saj proga velja tudi za najnevarnejšo na svetu, zato priporočam, da ogromno število konjev za začetek raje ‘pustite v hlevu’ in si izberite avtomobil, ki bo dovolj hiter za uživanje obenem pa ne bo prenevaren. Zame je bil Clio RS tretje generacije s 197 konjskimi močmi iz prava izbira, za tiste z nekaj več poguma pa je na voljo tudi BMW M2.

BMWBLOG - BMW M2 - Renault Clio - Nurburgring - Nordschleife - Furlantech - The Ring (7)

Že ob čakanju pred zapornico za vstop na progo me je preplavil val adrenalina, ki se je potem samo še stopnjeval. Sam imam to srečo, da sem pregledal nešteto “onboard” posnetkov in prevozil veliko virtualnih krogov na računalniku, zato vsaj približno poznam progo. Že v prvi ovinek sem zapeljal suvereno in mali Clio je presenetil. Iz zavoja v zavoj mi je dajal več samozavesti in kmalu sem prehiteval tudi resnejše avtomobile. 20 kilometrov kasneje pridem na cilj z največjim nasmeškom na obrazu kar jih premorem odločen, da grem še en krog. Seveda, je potrebno vmes malo premora saj se mi zaradi adrenalina kar tresejo roke pa tudi avtomobil si zasluži malo počitka. V naslednjem krogu sem imel tudi jaz to srečo, ki jo iščejo tisti prvi pred zapornicami zjutraj, saj sem imel na progi zelo malo prometa. Prehitel sem le dva ali tri avtomobile kjer sem izkubil nekaj sekund, razen tega pa samo ‘gas do podna’ kakor pogovorno dostikrat rečemo in užival še bolj kot prvi krog ter na cilj prispel v času, ki si ga bom zapomnil za vedno, saj sem prvič v življenju ‘ring’ prevozil pod 9 minutami. Poleg veselja je sledilo tudi rahlo razočaranje, ker sem si zakupil le dva kroga, ki mi seveda nista bila dovolj saj te dirkanje popolnoma zasvoji.

AVTOBLOG-Nurburgring (5)

Že pol ure kasneje sem bil vesel, da me ni bilo več na progi, saj so se začele dogajati nesreče in okvare, od katerih so nekatere tudi zaprle progo za določen čas. To je tudi druga, temnejša plat Nurburgringa, ki se je moramo vsi zavedati, preden se podamo na pisto. Vseeno naj vas to ne odvrne, od te epske izkušnje saj menim, da mora ‘ring’ dodobra izkusiti vsak bencinski navdušenec, ker česa takega drugje na svetu ne obstaja. Toliko ljubiteljev avtomobilizma in dirkačev na enem mestu izžareva poseben čar, saj je že v zraku čutiti naklonjenost do vsega, kar ima motor z notranjim izgorevanjem in pravo spoštovanje do jeklenih konjičkov, pa naj si bo to italijanski superšportnik ali le predelan VW Golf prve generacije. To je kraj, kjer lahko človek na navaden dan med tednom doživi izkušnjo, podobno tisti na dirki Formule 1 ali Moto GP obenem pa si lahko tudi ‘podredi’ najtežjo progo na svetu, ki jo nekateri imenujejo kar ‘Zeleni pekel‘. Z eno besedo je to raj za take kot sem jaz.

Ali grem še kdaj? Vprašanje ni če, ampak kdaj in kolikokrat še.

 

Fotograf: Luka Janežič , Jan Gregorin
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://pills24.com.ua

https://topobzor.info

viagra kaufen apotheke