Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Od 0 do 300km/h kot, da ni nič v novem Mercedesu E63 AMG S
AVTOBLOG-E63AMG-acc (1)

Od 0 do 300km/h kot, da ni nič v novem Mercedesu E63 AMG S


Novi Mercedes Benz E63 AMG S je prava zverina. Ne verjamete? Le poglejte si spodnji video in se pripravite, da boste šokirani.

Novega E63 S poganja mercedesov nori twin turbo 4.0 litrski V8 agregat, ki v tej različici proizvede ogromnih 610 konjskih moči in 850 Nm navora. Vsa ta moč je speljana preko devet stopenjskega Speedshift MCT menjalnika na vsa štiri kolesa, kar omogoča pospešek do stotice v neverjetnih 3.4 sekunde in končno hitrost 300 kilometrov na uro v primeru, da je pod opcijami izbran tudi ‘AMG Driver’s package‘, ki blokado iz 250 kilometrov na uro premakne za nadaljnjih 50 navzgor.

AVTOBLOG-E63AMG-acc (3)

V spodnjem videu vidimo, kaj vse te ogromne številke sploh pomenijo v praksi, kjer E63 S doseže omejeno končno hitrost brez vsakega napora. Konkretno je vozniku, glede na GPS podatke, uspelo do 200 kilometrov na uro pospešiti v le 11 sekundah in nato pridi do ‘tristotice’ v vsega 35 sekundah. Najbolj presenetljivo je, da ne govorimo o kakšnem superšportniku, ampak o luksuzni nemški limuzini, ki z lahkoto prevaža celo družino, ljučno s prtljago.

Pri 300 kilometrih na uro ima avtomobil v osmi prestavi še vedno 2.000 obratov na minuto od rdečega polja, kar nakazuje, da bi v primeru popolne odstranitve blokade, avtomobil z lahkoto dosegel 320 kilometrov na uro ali mogoče še več. Audi RS6 pazi se!!

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.pills24.com.ua

пышные платья для детей

www.avtopoliv-gazonov.kiev.ua