Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Od leta 2017 bodo Mercedes-Benzovi motorji 48-voltni
Mercedes-Benz-logo

Od leta 2017 bodo Mercedes-Benzovi motorji 48-voltni


Vedno bolj se nam bliža t.i. zelena revolucija, ki zmanjšuje izpuste, porabo, prostornino motorja ter hkrati išče ugodne rešitve, da bi kljub “down-sizingu” avtomobili ostali za kupce dovolj privlačni. Mercedes-Benzov odgovor je vpeljava 48-voltnega električnega sistema.

Nemško podjetje bo tako prihodnje leto začelo s prodajo novih učinkovitih bencinskih motorjev, ki bodo delovali v sodelovanju z 48-voltnim električnim sistemom. Seveda lahko slednje sprva pričakujemo v avtomobilih višjega cenovnega razreda.

Mercedes bo 48-voltni sistem koristil za napajanje blago-hibridnih funkcij, kot je regeneracija energije, funkcija start-stop, električna pomoč bencinskemu motorju pri pospeševanju in celo speljevanje z mesta na električni pogon. Za uravnavanje in preklapljanje energije bo skrbel poseben sistem ISG ali RSG. Več o svojih prihajajočih bencinskih motorji Mercedes še ni želel izdati.

Mercedes-Benz-logo-01

48- voltni električni sistem je sicer od nedavnega že v uporabi, najdemo pa ga lahko v velikem Audiju SQ7, ki za oskrbo močne, povsem električne turbine, uporablja 48-voltno električno napeljavo. Na obzorju je tudi Audijev manjši SQ5, ki naj bi prav tako uporabljal podoben sistem. Ker slednji potrebuje veliko moč, je zaenkrat 48-voltna električna napeljava najbolj ustrezna rešitev.

Vsa avtomobilska industrija se počasi pripravlja na prehod na 48-voltni sistem. V pripravi je celo nov standard, ki bo vpeljal nov, močnejši sistem. Marsikatero podjetje ima že sedaj pripravljene koncepte vozil, ki koristijo to novo tehnologijo, pričakovati pa je, da bo večina avtomobilskih proizvajalcev v svojih naslednjih generacijah modelov predstavila prav motorje, ki bodo delovali s pomočjo novega električnega sistema.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://alfaakb.com

steroid-pharm.com

https://progressive.ua