Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Opel / Opel Corsa mične gospodične zna privlačiti nešteto pogledov
AVTOBLOG-opel-corsa-tuning-styling-predelava (4)

Opel Corsa mične gospodične zna privlačiti nešteto pogledov


Med fotografiranjem na Hrvaškem, bolj natančo na otoku Krku, smo opazili atraktivno Opel Corso druge generacije.

Avtomobili so lahko predelani tako, da izboljšajo zmogljivosti ali pa zunanjo oziroma notranjo podobo. Predelave avtomobilov imajo bogato zgodovino že vse od iznajdbe avtomobilov, v starih časih pa jih je najbolj zanimalo optimiziranje moči motorja, varnost in seveda nižja cena proizvodnje. Z leti so prioritete postale malce drugačne, ljudje so avtomobile začeli predelovati za točno določene namene, ali pa preprosto za veselje.

Od tedaj je seveda minilo veliko časa, danes pa poznamo skorajda nešteto ”stilov”. Vsako leto je na naših cestah več predelanih avtomobilov, brez znakov, da bi se rast tudi kdaj ustavila. Sam vseeno menim, da je na slovenskih cestah večina ”predelavkozmetične narave, manj pa tistih, ki se posvetijo temeljitim predelavam motorja. Ob tem velja poudariti, da vsaka predelava ni tudi zakonsko dovoljena, saj mora zadostiti velikim številom standardov.

Za večino ljudi avtomobili predstavljajo najbolj popularno golo prevozno sredstvo iz točke A do točke B. Nobena skrivnost ni, da imamo Slovenci zelo radi avtomobile. Večina navdušencev nad avtomobili svoje predelave začnejo kot hobi v prostem času, ki pa se kmalu prelevi v strast. Na začetku so predelave manjše in cenovno bolj ugodne, potem pa lahko sledijo tudi dražje predelave. Nekateri prej omenjeni ljudje to vidijo le kot zapravljanje denarja po nepotrebnem, a številni entuziasti se bodo zagovarjali, da je to vseeno bolj pametno kot zapravljanje denarja za droge, alkohol in druge načine uživanja.

Med fotografiranjem , bolj natanačno na otoku Krku,  smo prejšnji mesec na parkirišču priljubljenega nakupovalnega centra opazili zelo ”atraktivno Opel Corso. O predelavah ne bomo sodili, saj verjamemo, da si jo je lastnica predelala po svojem okusu, lahko pa povemo, da so nas najbolj zmotili neenakomerni razmaki med določenimi karoserijskimi deli.

Opel Corsa druge generacije, znana tudi pod oznako B, je bila uradno predstavljena leta 1993. Že po pink dodatkih na zunanjosti pa lahko predvidevamo, da si jo lasti nežnejši spol, kar pa tudi potrdi prihod lastnice. Po besedah lastnice ima ta primerek vgrajen 1,2-litrski atmosferski bencinski agregat, ki razvije ”serijskih” 48 kilovatov (64 KM). Bela Corsa oglede mimoidočih zagotovo privabi tudi z ”raztegnjenimi” pnevmatikami proizvajcala Nexen na dokaj ”nenavadnih” aluminijastih platiščih. Izpušni sistem je bil predelan tako, da je bil zadnji lonec zamenjan z bolj pretočnim (sprašujemo se, kako močno sploh vpliva na zmogljivosti motorja), zagotovo pa je precej bolj ”glasen”. K spremembam zunanjega videza spadajo tudi drugi odbijači in luči s temnejšim ozadjem. V notranjosti najdemo sredinsko konzolo prav tako v pink barvi, volan in sedeže podjetja Sparco, prtljažnik pa v celoti zaseda velik nizkotonski zvočnik. Od lastnice smo izvedeli tudi to, da ga ceni oziroma prodaja za 2 tisoč evrov.

Kot  smo že omenili, o videzu nikakor ne bomo sodili. Verjamemo, da je lastnica svoje vozilo predelala po svojem okusu preprosto iz strasti in ljubezni do avtomobila.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.progressive.ua

разработка интернет магазин

seo киев