Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Fiat / Pariz: Abarth 124 in 585 za veliko zabavo a nizko ceno
Fiat_Paris_Motor_Show (11)

Pariz: Abarth 124 in 585 za veliko zabavo a nizko ceno


Fiatov uradni predelovalec Abarth v Parizu predstavlja športno verzijo novega 124 Spyder kabrioleta in malega športnega 595 Competizione.

Abarth 124 Spyder

Osnovan na sestrski Mazdi MX-5, pa je Fiat 124 Spyder vse bolj priljubljen mali kabriolet. Abarth je v svoje roke vzel športno obliko in dinamične lastnosti, ter dodelal 1.4-litrski turbo bencinski motor, ki po novem proizvede 168 konjskih moči. To je dovolj, da vozilo do 100km/h pospeši v 6.7 sekundah, kar je kar sekundo hitreje kot Mazdin konkurent. Za razliko od Fiata, je Abarth opremljen z diferencialom z omejenim zdrsom, medtem ko vzmetenje ostaja enako.

Fiat_Paris_Motor_Show (12)

Šest-stopenjski ročni menjalnik ostaja, kot tudi šest-stopenjski avtomatski menjalnik. Poleg zanimivega videza pa je tudi zvok motorja zelo oster in brneč. Armaturna plošča je enaka Fiatovi in zaradi sodelovanja z Mazdo, uporablja enak infotainment sistem. Novi so tudi športni sedeži, opremljeni z Abarth označbami in oblazinjenjem.

Abarth 595

Fiat 500 že skoraj 10 let privablja poglede ljubiteljev manjših mestnih vozil. Tokrat pa v športni Abarth izvedbi privablja tudi poglede ljubiteljev malih športnih mestnih vozil. Poleg ekstremne zunanjosti je največji dodatek v notranjosti, dodan infotainment sistem s Fiatovim Uconnect sistemom povezovanja. Na voljo je tudi navigacijski sistem in možnost povezave s pametnim telefonom.

Fiat_Paris_Motor_Show (6)

Nov sprednji odbijač z velikimi režami za zrak, kot tudi lahka 17-colska ALU platišča poskrbijo za agresiven, močan videz. Najmočnejši Compentizione model pa je opremljen z Monza športnim izpušnim sistemom s štirimi izpušnimi cevmi, ki posledično ustvarijo glasno grmenje.

Osnovni model vozila proizvede 143 konjskih moči s pomočjo bencinskega 1.4-litrskega turbo motorja, medtem ko Compenzitione proizvede 178 konjskih moči. Za mestnega malčka je to ogromno! Hiter, kratek pet-stopenjski ročni menjalnik močno popestri vozno izkušnjo in se zaradi kratke medosne razdalje, drži ceste kot lepilo. Prava mala mestna poslastica.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
zaraz.org.ua/chastnye-investicii-v-zalogovye-kredity/

www.farm-pump-ua.com