Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Pariz: Audi predstavlja novi Q5 ter A5 in S5 Sportback
Pariz_Avtosalon_Audi (18)

Pariz: Audi predstavlja novi Q5 ter A5 in S5 Sportback


Audi je na današnji predstavitvi uradno razkril drugo generacijo manjšega mestnega terenca Q5 ter novega, elegantnejšega A5 in S5 Sportback. Paša za oči je bil tudi športni TT RS / R8 Spyder

Audi Q5

Druga generacija Audijevega mestnega terenca z oznako Q5 bo ponekod na trg prispela še pred novim letom. Predstavitev razkriva novo oblikovane zadnje in sprednje luči, ki pa še vedno nosijo značilno obliko. Sprednja heksagonalna reža hladilnika, v kombinaciji z ostrimi in ožjimi sprednjimi žarometi, poskrbi za privlačen a rahlo agresiven videz. Osnovan je na novi Volkswagnovi MLB platformi, ki je mehansko zelo podobna prejšnji, le da je nova prirejena za longitudinalno postavljene motorje in ne pravokotno postavljene motorje. S pomočjo nove šasije pa bo nov Q5 skoraj 100kg lažji od prejšnje generacije.

Pariz_Avtosalon_Audi (7)

Na voljo bo pogon na sprednji dve kolesi, kot tudi znameniti Quattro pogon na vsa štiri kolesa, ki v primeru normalne, mestne vožnje izklopi pogon na zadnji dve kolesi za večjo ekonomičnost. Na voljo bodo 2-litrski 148 konjski dizelski motor, kot tudi 3-litrski 215 in 268 konjski V6 dizelski motor, ki pa bosta na voljo le s Quattro štirikolesnim pogonom. Na voljo bosta šest-stopenjski ročni menjalnik in Audijev S-tronic avtomatski menjalnik z dvojno sklopko.

Pariz_Avtosalon_Audi (4)

Na samem vrhu serije Q5 pa bo športni SQ5 z dodelanim šest-cilindrskim motorjem in več kot 340 konjskimi močmi, medtem ko bo najmočnejši RS Q5 svoj prihod ugledal kasneje v letu 2017 z bencinskim motorjem z dvema turbinama in več kot 450 konjskimi močmi. Prava mestna igračka! Kasneje bo na voljo tudi super-ekonomični plug-in hibrid, z bencinskim turbo motorjem in dvema električnima motorjema. Ogromno sprememb pa je opaziti tudi v notranjosti, kjer je na voljo celoten asortiman dodatne opreme, kot tudi več prostora v zahvalo daljše medosne razdalje.

Audi A5 & S5 Sportback

Nova generacija Audijeve serije A5 je osnovana na limuzini A4 in bo na voljo že konec novembra, medtem ko bo večji Sportback prispel januarja prihodnje leto. Najbolj opazna razlika med prejšnjo in novo generacijo A5 je seveda sprednji del vozila. Na nosu je opaziti višje prednje žaromete z bolj elegantno kot športno obliko. Reža hladilnika je nižja in širša kot prej, opaziti pa je tudi izbočen pokrov motorja za bolj športen izgled. Na močnejši seriji S5 pa so dodane še širše reže za dovod zraka, kot tudi kromirani deli na odbijaču.

Pariz_Avtosalon_Audi (16)

Športni S5 pa bo prejel tudi zadnji difuzor, kot tudi znamenite štiri izpušne cevi. Skozi njih bo grmel zvok aluminijastega V6 motorja s turbo-polnilnikom, ki proizvede 349 konjskih moči. To je 21 konjskih moči več kot prejšnja generacija in bo pognal vozilo do 100km/h v 4.7 sekunde, ter vse tja do 250km/h. Dodelano je tudi celotno vzmetenje, kar močno izboljša vozno kvaliteto. Ostali motorji, ki so na voljo so 2-litrski TFSI z 188 konjskimi močmi, ter 2-litrski in 3-litrski dizelski agregat.

Pariz_Avtosalon_Audi (15)

Kot pri Q5 so na voljo 6-stopenjski ročni menjalnik in 7-stopenjski avtomatski menjalnik za 2-litrske štiri-cilindrske motorje, medtem ko je močnejši 3-litrski dizelski motor povezan z 8-stopenjskim tiptronic avtomatskim menjalnikom. Oba motorja večje prostornine sta na voljo s štirikolesnim Quattro pogonom, medtem ko so motorji manjše prostornine na voljo s sprednjim pogonom. Zaradi daljše medosne razdalje je tudi več prostora za potnike, prtljažna prostornina pa znaša 465 litrov. Napreden zaslon na dotik, kot tudi povezava s pametnim telefonom je na voljo, na pomoč pa priskočijo tudi pomožni programi, kot so opozorilo na gnečo, prepoznavanje znakov in opozorilo na zapuščanje voznega pasu.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://pharmacy24.com.ua

https://medicaments-24.net

http://medicaments-24.net