Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Ferrari / Pariz: Ferrari razkriva LaFerrari Aperta in GTC4 Lusso T
Pariz_Avtosalon_Ferrari (7)

Pariz: Ferrari razkriva LaFerrari Aperta in GTC4 Lusso T


Pariško jutro polno novih čudovitih družinskih nemških vozil je prebudila tiskovna konferenca Ferrarija. S predstavitvijo novega hiper-športnega LaFerrari Aperte in GTC4 Lusso T štiri-sedežnega Grand Tourerja.

Ferrari LaFerrari Spyder

Prvič predstavljen LaFerrari Spyder je požel kar precejšnjo dobrodošlico. Fotoaparati v Parizu so skoraj pregoreli zaradi gorečega truda ujeti najboljšo fotografijo tega pošastnega Italijana. Le 150 primerkov je izdelanih, a so žal vsi že prodani. S ceno 1.160.000€ je tudi Slovenskemu trgu malce nedosegljiv, vendar pa že sam pogled nanj izpolni marsikatero človeško željo. Sprememba v kabrioleta pušča LaFerrarija zelo podobnega coupe izvedbi, saj so odstranili precej majhen del strehe. Dolgo, nagnjeno vetrobransko steklo varuje dva srečna potnika pred delci, ki bi lahko naredili kar precejšnjo škodo pri vožnji s 350 kilometri na uro, kolikor tudi doseže to vozilo.

Pariz_Avtosalon_Ferrari (11)

Ker gre za brez-strešno izvedbo so morali očvrstiti spodnji srednji del vozila, ki povezuje sprednji in zadnji del, vendar v zahvalo delom iz ogljikovih vlaken, ne pridobil veliko teže, zato bo nudil podobno zmogljivost kot kupe izvedba. Poganja ga 6.3-litrski V12 motor, ki s pomočjo KERS sistema električnega pogona proizvede 960 konjskih moči. To je dovolj da vozilo pospeši do 100km/h v manj kot treh sekundah in skoraj zagotovo odpihne vozniku lasuljo z glave.

Ferrari GTC4 Lusso T

Zamenjava za prvega štirisedežnega Ferrarija FF je imenovan GTC4 Lusso. Poganja ga zmogljiv V12 motor, ki pa bo v novih modelih serije T, zmanjšan na le 3.9-litra delovne površine, kot tudi le osmih cilindrih v V postavitvi s turbo-polnilnikom. Vrača se tudi pogon na le zadnji dve kolesi, za razliko od prehodnega FF, ki je imel štiri-kolesni pogon. FF bo tako ostal optimalen Grand Tourer, medtem ko bo novi GTC Lusso bolj vsakodnevno pripraven. Z V8 turbo motorjem nudi zmogljivost pospeševanja do 100km/h v 3.5 sekundah in bo dosegel najvišjo hitrost 320km/h.

Pariz_Avtosalon_Ferrari (4)

Ferrari je zmogljivost izboljšal s pomočjo sistema uravnavanja moči in trdijo, da je vozilo zmožno takojšnjega odziva ob pritisku na plin, kot tudi ničelnega turbo zamika. Spremenljiva količina navora med tretjo in sedmo prestavo omogoča tudi enakomerno pospeševanje skozi prestavljanje. Sodeč po zunanjosti vozil sta si V12 in V8 zelo podobna.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
http://pharmacy24.com.ua

Велосипед Tern

www.ford.niko.ua