Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Pariz: Mercedes-Benz predstavlja kar tri mogočneže
AVTOBLOG - Paris Motor Show 2016 - Mercedes-Benz (42)

Pariz: Mercedes-Benz predstavlja kar tri mogočneže


Mercedes-Benz se tudi v Parizu drži slogana “Najboljše ali nič”. Predstavili so tri pomembna vozila, med katere sodi športni kabriolet AMG GT C Roadster, terenski primerek razreda E All-Terrain in športna izvedba GLC 43 Coupe AMG.

Mercedes-AMG GT C Roadster

Po nedavnih uradnih fotografijah, pa je v Parizu luč sveta ugledal nov športni kabriolet sodelovanja podjetij Mercedes-AMG. Končnica C za oznako GT oznanuje Cabriolet oziroma brez-strešno različico športnega AMG GT in nudi 556 konjskih moči in 680Nm navora. To omogoči pospešek vozila do 100km/h v le 3.7 sekundah, kar je 0.1 sekunde hitreje kot AMG GT S, športni kupe. Opremljen je s tradicionalnim sedem-stopenjskim avtomatskim menjalnikom z dvojno sklopko.

AVTOBLOG-Paris-Motor-Show-Mercedes

Zložljiva streha je izdelana iz trislojne tkanine, kar nudi nižjo težo vozila. Kljub temu je vozilo kar 90 kilogramov težje od osnovnega coupeja, zaradi določenih sprememb trdnosti nekaterih delov vozila. Okvir strehe je ojačan z mešanico aluminija, magnezija in jekla, ter nudi dvig in spust strehe v 11 sekundah pri hitrosti do 50km/h. Na voljo so tri barvne izbire strehe, črna, rdeča ali bež. Ima tudi širši zadek, ki je podoben tistemu na GT R.

Mercedes-Benz razreda E All-Terrain

Predstavili so tudi terensko izvedbo razreda E, ki bo direkten konkurent Volvu V90 Cross Country, prav tako predstavljen v Parizu. Izdelan je z namenom praktičnosti in velike prostornine, kot tudi možnosti vožnje po zahtevnem terenu, v zahvalo štiri-kolesnemu pogonu, dvignjeni višini vožnje in ojačanim delom kot so blatniki, odbijači in pragovi. Višjo vožnjo omogočijo večja 19 ali 20 colska platišča, bolj terenski videz pa reža hladilnika, podobna Mercedesovim terenskim vozilom.

AVTOBLOG - Paris Motor Show 2016 - Mercedes-Benz (53)

Za bolj nadzorovano izven-terensko vožnjo je All-Terrain opremljen s sistemom Dynamic Select, ki nudi pet različnih načinov vožnje, med katere spada tudi eden specifično izdelan za to vozilo. Izposojen iz večjega GLE, prilagodi delovanje motorja in vzmetenje za bolj udobno vožnjo in boljšo zmogljivost. Ima prilagodljivo, dvižno vzmetenje za 20mm, vendar le do hitrosti 30km/h. Poseben digitalen off-road zaslon nudi pomoč pri vožnji po zahtevnem terenu, nudi pa tudi vse varnostne pripomočke, kot jih najdemo v osnovnem razredu E.

Mercedes-AMG GLC43 Coupe

Svoj debi bo doživel tudi najmočnejši GLC Coupe, opremljen s 3-litrskim V6 motorjem, ki proizvede 362 konjskih moči. Povezan bo z 9-stopenjskim avtomatskim menjalnikom, kot ga najdemo v ostalih AMG vozilih z oznako “43”. Ima 4Matic pogon na vsa štiri kolesa in doseže 100km/h v le 4.9 sekundah. To je enak čas, kot ga doseže Porsche Macan GTS oziroma hitreje kot Jaguar F-Pace S. Ker gre za AMG vozilo bo prejel tudi športni volan in pet-stopenjski Dynamic Select sistem vožnje. Zračno vzmetenje nudi tudi dvignjeno vožnjo za tiste bolj pogumne, ki želijo vozilo spraviti tudi na bolj zahteven teren.

AVTOBLOG - Paris Motor Show 2016 - Mercedes-Benz (11)

Sicer je pa vozilo namenjeno bolj prikazovanju bogate plačilne liste, saj se cena vozila začne pri 78.690€. Temu primerno je v notranjosti opremljen s kovinskimi pedali, deli centralne konzole s poudarki iz ogljikovih vlaken, kot tudi odtenki rdečega šivanja na sedežih in varnostnih pasovih. Športni sedeži in merilec časa sta tudi na voljo za pravo športno vzdušje. Na trg pa prihaja ob koncu leta 2016.

Mercedes-Benz električni koncept Generation EQ

Poleg treh popolnoma novih modelov pa je Mercedes-Benz predstavil prvi korak v prihodnost, z novim konceptnim vozilom Generation EQ. Vizualno spominja na vozilo prihodnosti z obliko križanca med vesoljskim plovilom in nemškim oblikovanjem.

AVTOBLOG - Paris Motor Show 2016 - Mercedes-Benz (2)

Poleg skoraj neuresničljive oblike, pa konceptno vozilo poganja električni mehanizem, za katerega pravijo pri Mercedes-Benzu, da je praktično že pripravljen. 70-kWh baterije poganjajo dva električna motorja, ki proizvedeta kanček več kot 400 konjskih moči. Zelo hitro se torej tudi nemški predstavniki bližajo pionirski Tesli in je le še vprašanje časa, kdaj bodo ujeli ameriškega proizvajalca.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
coolers as good as yeti

http://best-cooler.reviews/

https://www.best-cooler.reviews