Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Nissan / Pariz: Nissan predstavlja novo mestno malčico Micro
AVTOBLOG - Paris Motor Show 2016 - Nissan (12)

Pariz: Nissan predstavlja novo mestno malčico Micro


Vse napake trenutne Micre bodo odpravljene v novi, peti generaciji malega mestnega superminija, zatrjujejo pri Nissanu.

Nova Nissan Micra je pripravljena za vstop na trg prihodnje leto. Pred Pariškim avto-salonom smo lahko videli fotografije nove Micre z napisom “Revolucija prihaja” na zadnjem delu vozila. To prikazuje ambicioznost podjetja o novem vozilu. Osvežen zunanji izgled (končno) se lahko konkurira s tekmeci, saj ima zelo lepe ostre, agresivne linije – skoraj podobne Kii Rio – in športno držo. Je daljša, širša in nižja kot odhajajoči model z mehkimi, ozkimi linijami in že poznano režo hladilnika v obliki črke V. Ima tudi ostro oblikovane reže za zrak. Še boljša informacija za nas pa je, da je osredotočen in prirejen Evropskemu trgu oziroma samo za nas.

AVTOBLOG - Paris Motor Show 2016 - Nissan (2)

Osnovan je na mali CMF-B platformi, ki je skupni produkt Renault-Nissan. Ker je namenjen mladim kupcem je na voljo v raznih barvnih kombinacijah. Notranjost je bilo potrebno celotno prenoviti, saj je bila notranjost prejšnje generacije Micre močno kritizirana. Tokrat pa je moč opaziti mehke, kakovostne materiale z nekaterimi deli, pokritimi z usnjem. Na voljo je tudi nov info-zabavni sistem zmožen povezave s pametnim telefonom. Kup varnostnih sistemov je prav tako na voljo, kot so avtonomno zaviranje v nevarnosti, opozorilo na vozilo v mrtvem kotu in prepoznava prometnih znakov.

Nova oblika nudi tudi več prtljažnega prostora, kot tudi sedežnega prostora. Ima podobne pogonske agregate, kot jih najdemo pri večjem Nissan Juke. Tri-cilindrski 1-litrski turbo motor bo na voljo v osnovnem modelu, najmočnejši bencinski pa bo 1.6-litrski turbo, zmožen 190 konjskih moči. Tudi dizelski motor bo na voljo z 1.5-litri delovne površine.

Poleg novega mestnega malčka, pa smo si drugi dan tiskovnih konferenc lahko ogledali kar dva Nissanova super-športna izdelka z oznako GT-R in GT-R Nismo. Že osnovni model GT-R je neverjetno natančno, precizno in kakovostno vozilo z izpopolnjeno aerodinamično obliko, športnim vratolomnim podvozjem, ki se neverjetno dobro drži ceste. Poganja ga mogočni 3.8-litrski V6, ki premore 550 konjskih moči in s pogonom na vsa štiri kolesa, omogoči pospešek do 100km/h v le 2.9 sekundah. Manj kot tri sekunde za vozilo, ki tehta 1.700 kilogramov!

Kljub izjemnem “osnovnem” GT-R, pa je bil nekaj metrov pred njim predstavljen tudi GT-R z Nismo oznako. Nismo je uradni predelovalec vozil Nissan, ki je uspel v GT-R izboljšati moč motorja za kar 50 konjskih moči in tako proizvede okroglih 600 konjskih moči. To omogoči pospešek do 100km/h v približno enakem času 2.9 sekund, vendar pa je opaziti dodatno moč pri hitri vožnji na dirkališču pri pospeševanju skozi ostre zavoje. Prava poslastica za oči med mestnimi varčneži.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
www.cialis-viagra.com.ua

https://best-cooler.reviews

www.oncesearch.com