Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Peugeot / Pariz: Preoblikovana Peugeot 3008 in 5008 se predstavita
AVTOBLOG - Paris Motor Show 2016 - Peugeot (18)

Pariz: Preoblikovana Peugeot 3008 in 5008 se predstavita


Franconski Peugeot je predstavil novo preoblikovano verzijo družinskega 5008, terenske oblike. Je večji, širši in bolj prostoren kot prejšnji model. Poleg večjega bratca pa je bil predstavljen tudi manjši 3008,kot tudi konceptni Fractal.

Prvi dan dogajanja na Pariškem avtosalonu je začinila predstavitev francoskega podjetja Peugeot, na kateri smo bili deležni pogleda na novega, večjega terenskega vozila z oznako 5008, kot tudi novega manjšega bratca 3008. Med celotno floto vozil pa je bil v zasebnem prostoru tudi zelo privlačen koncept imenovan Fractal. Prisotnih je bilo tudi veliko že predstavljenih vozil, ki so prikazovali novo oblikovno smer podjetja. Kot pika na i pa je bil na voljo ogleda tudi športni 3008 DKR, ki tekmuje na Dakar dirkah.

Peugeot 3008

Nova generacija 3008 je bila preoblikovana v obliko mestnega terenca in bo na prodajna mesta prispel ob začetku prihodnjega leta. Je višji od prejšnje generacije, ima dolg pokrov motorja ter s pomočjo strešnih sani izgleda bolj terensko pripravljen. K temu pripomorejo tudi široka reža hladilnika, LED luči in 18-colska platišča. Opravljen je v novo armaturno ploščo imenovano i-Cockpit, ter s pomočjo manjšega volana nudi enostavnejši pregled nad armaturnimi kazalci. 12-palčni visoko-zmogljiv zaslon na dotik nudi navigacijski sistem, medijske informacije ali pa tehnične podatke.

Na voljo sta dva bencinska in dva dizelska motorja. 1.2-litrski bencinski motor proizvede 128 konjskih moči in bo povezan s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali pa avtomatskim, medtem ko bo močnejši 1.6-litrski bencinski motor nudil 163 konjskih moči in bo povezan z avtomatskim menjalnikom. Dizelski motorji imajo malo večjo izbiro. 1.6-litrski BlueHDi je na voljo s pet ali šest-stopenjskim ročnim menjalnikom v dveh različnih zmogljivostnih. Nudi 99 ali pa 118 konjskih moči. Večji 2-litrski BlueHDi motor ima 148 ali 178 konjskih moči, ter je povezan z ročnim ali avtomatskim 6-stopenjskim menjalnikom.


Peugeot 5008

Odhajajoči Peugeot 5008 je zelo preprostega izgleda in očitno prikazuje svoj namen družinskega, prostornega vozila. Z novim modelom pa prihajajo spremembe. Nova oblika je veliko lepša, elegantnejša in tudi športna z več notranjega prostora. Je popolnoma drugačna od trenutne generacije in obeta velike spremembe. Opaziti je podobnosti manjšega bratca 3008 na sprednjem delu, veliki kvadratast zadek pa razkriva veliko prtljažnega prostora.

Armaturna plošča je prilagojena večjemu prostoru in je enaka tisti iz 3008. Sedem kromiranih gumbov na sredinski konzoli nudi enostaven dostop raznim funkcijam, ki jih vozilo omogoča. Dodane so tudi ambientne LED luči za boljše vzdušje v vozilu, masažni sedeži in nudi možnost raznih dišav. Osnovan je na EMP2 platformi in nudi veliko več prostora kot prejšnji model, vendar je kar 95 kilogramov lažji. Potniki na zadnjih sedežih imajo kar 60mm več kolenskega prostora kot v prejšnjem modelu, medtem ko sta na voljo še 2 sedeža v prtljažnem prostoru, kar omogoča prostora za 7 potnikov.

Na voljo sta dva bencinska motorja in trije dizelski motorji. 1.2-litrski 128 konjski bencinski z možnostjo šest-stopenjskega ročnega menjalnika bo najugodnejša izbira, drugi bencinski motor pa bo imel 1.6-litrov delovne površine in zmogljivost 163 kbonjskih moči. Oba motorja sta na voljo tudi z avtomatskim menjalnikom. Dizelski agregati so prav tako zmogljivi in si sledijo takole: 1.6-litrski 118 konjski z možnostjo šest-stopenjskega ročnega menjalnika ali avtomatskega. Dvolitrski 148 konjski je na voljo z ročnim menjalnikom, medtem ko je močnejši 178 konjski povezan z avtomatskim menjalnikom.

Peugeot 3008 DKR

Predstavljen pa je bil tudi Peugeot 3008 DKR, ki je prirejen za dirke na Dakar tekmovanju. Ker je to eno najtežjih tekmovanj na svetu, je tudi vozilo prirejeno tako da vzdrži vse ovire. Motor ima sredinsko postavljen in poganja zadnji dve kolesi. Prejšnji Peugeotov dirkalnik 2008 DKR je zmagal na prejšnji dirki Dakar, zato Peugeot trdi da uporaba štiri-kolesnega pogona ni esencialna.

Poganja ga 3-litrski dizelski V6 z dvema turbinama, ki proizvede 340 konjskih moči in ogromnih 800Nm navora. Kljub temu da vozilo ni namenjeno visoki hitrosti, vseeno doseže maksimalno hitrost 200km/h. Šest-stopenjski sekvenčni menjalnik omogoča vzdržljivost in dolgoročno delovanje pri napadu na 10.000 kilometrov peščenih grbin in ravnin.

Peugeot Fractal

Med veliko razstavno količino primerkov vozil Peugeot pa je v sredinskem prostoru izstopal koncept z imenom Fractal. Gre za vozilo, ki ponazarja oblikovno prihodnost podjetja, kot tudi električno zmogljivost. Tehta kar dve toni in ima zložljivo streho, kar pomeni da je kabriolet.

Že navzven izgleda drzno in agresivne linije to drznost le še povečajo, vendar pa se prava znamenitost tega vozila skriva v notranjosti. V kabini je poleg futurističnih sedežev in volana tudi najnovejši i-Cockpit info-zabavni sistem, na katerega so pri Peugeotu zelo ponosni. In to z dobrim razlogom, saj je ta način izdelave morda odskočna sprememba, ki jo bodo uporabljali tudi ostali modeli vozil.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
https://pills24.com.ua

покостовский гранит купить

best-cooler.reviews/author/bestmake/