Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Škoda / Pariz: Škoda Kodiaq se pridružuje mestnim SUV-om
Paris - Škoda - Kodiaq (5)

Pariz: Škoda Kodiaq se pridružuje mestnim SUV-om


Škoda Kodiaq je danes kot prva na Pariškem avto-salonu ugledala luč življenja. Predstavljena že pred mesecem dni, danes slavnostno ugledana tudi drugim novinarjem in prihodnji teden širši publiki.

Škoda Kodiaq je zelo pomemben član družine Škoda in bo prvi sedem-sedežni mestni terenec tega podjetja. Vse več ljudi je prepričanih da bo “Škodiaq” postal vodilni član družine in bo sedel nad Octavio in prestižnim Superbom. To bomo seveda še videli vendar prihodnje leto, ko Kodiaq prispe na trg. Na voljo bo s sedmimi sedeži ali pa le petimi in posledično večjim prtljažnikom za tiste, ki ne potrebujejo dveh dodatnih sedežev. Z dolžino 4.7 metra in širino 1.82 metra bo tudi opazno večji od bratskega VW Tiguana, zato bo tudi cena malenkostno višja.

Skoda_Kodiaq (7)

Kodiaq se s prihodnjim letom pridružuje veliki družini mestnih terencev, kot so Hyundai Tucson, Kia Sportage, Ford Edge in mnogo drugih, vendar Češko podjetje z veliko samozavesti prepričljivo verjame, da se jim bo uspelo prebiti na sam vrh. Seveda imajo zato tudi tehtne razloge, saj je vozilo vizualno zelo privlačno, kot tudi tehnološko zelo napredno. Prtljažnik nudi 2.065 litrov prostora s podrtimi zadnjimi sedeži, na voljo pa je tudi podiranje sprednjega sovoznikovega sedeža, kar omogoči prevoz predmetov dolžine do 2,8 metra.

Skoda_Kodiaq (5)

Poleg impresivne prostornine pa bo vozilo opremljeno tudi z najnaprednejšimi pomožnimi sistemi, kot so sistem za pomoč pri vzvratni vožnji s prikolico, kot tudi tradicionalnim “infotainment” sistemom info-zabave povezanim z zaslonom na dotik. Pri bolje opremljenih modelih bo na voljo kamera s pogledom 360 stopinj za varno manevriranje vozila in priljubljen Wi-Fi oddajnik, ki omogoča hitro povezovanje vašega pametnega telefona s svetovnim internetom. Nudi tudi brezžično polnjenje pametnega telefona, zato ste lahko brezskrbni na poti.

Skoda_Kodiaq (17)

Pet različnih pogonskih agregatov bo na izbiro pri nakupu Kodiaqa. Dva dizelska motorja z delovno prostornino dveh litrov, ter močjo 148 konjskih moči ali 187 konjskih moči bosta poskrbela za varčno, učinkovito in po potrebi hitro vožnjo, na voljo pa bodo tudi trije bencinski motorji. Dva 1,4-litrska motorja z močjo 123 in 148 konjskih moči, najmočnejši pa bo dvolitrski motor s 177 konjskimi močmi. Povezani bodo s sedem-stopenjskim DSG avtomatskim menjalnikom, na voljo pa bo tudi šest-stopenjski ročni menjalnik. Škoda do leta 2019 pripravlja tudi prvi plug-in hibrid, do leta 2020 pa že prvo popolnoma električno vozilo.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO puay Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
best rotomolded cooler

http://oncesearch.com